Geplaatst op 1 jun. 2017 17:44:59

Allerlei soorten vochtige doekjes, zoals schoonmaakdoekjes, babydoekjes en make-up remover doekjes, zorgen voor veel storingen en verstoppingen in de riolering en de afvalwaterzuivering. Dit leidt tot hoge kosten, overlast en soms zelfs schade. Door verstopte buizen en vastgelopen rioolpompen kunnen overstromingen ontstaan en afvalwater kan de natuur in stromen. In extreme situaties kan dit zelfs gevaar voor de gezondheid opleveren.

Doorgaan met lezen »
Geplaatst op 20 okt. 2015 15:22:46
Een overzicht van materialen voor het onderhouden van riool uit circa 1889
Bron: sewerhistory.org

Iedere dag spoelen meer dan 14 miljoen mensen in Londen en de Thames River Valley 2.8 miljard liter afvalwater door het riool. Om er zeker van te zijn dat de rioolbuizen goed blijven doorstromen, bewaken vele rioolvegers of ‘sewer flushers’ de belangrijkste takken van het riool van Londen, terwijl ze korte metten maken met verstoppingen (meestal veroorzaakt bakvet en olie). 

Doorgaan met lezen »
Geplaatst op 30 sep. 2015 09:13:28

Je hebt van die dagen, ineens ruik je het op straat: de geur van rotte eieren. Een niet te harden lucht waarvoor je het liefst op de loop gaat. En maar goed ook, want die lucht is niet zonder gevaar.

Doorgaan met lezen »
Geplaatst op 24 jun. 2015 13:59:58

Hoe goed je een huis ook isoleert, veel warmte vliegt er toch nog uit. Met bakken tegelijk! Hoe kan dat? Het antwoord ligt bij het rioolputje. Bijna 30 procent van de warmte verdwijnt bij een modern, geïsoleerd huis door dat putje. Tijdens het douchen, het draaien van de wasmachine en via de spoelbak van de wc. En ook bedrijven lozen volop afvalwater op het riool. Vaak is dat water nog warmer dan bij de huishoudens. Bijvoorbeeld bij het af laten lopen van zwembadwater of bij afvalwater uit de industrie. Zo verdwijnt er veel warmte. We spoelen het gewoon weg. Hup, met het rioolwater, zo de zee in. Zonde van al die warmte.

Doorgaan met lezen »
Geplaatst op 9 jun. 2015 10:16:58

Riooldetectiesystemen zetten riool op de kaart

Nederland staat wereldwijd op de 6e plaats met snel internet. Dat bleek eind 2014 uit metingen van Akamai. Maar wie vandaag snel is, is morgen een slak. Zeker als het over internet gaat. Daarom is voortdurend investeren noodzakelijk. Want één ding is zeker: we willen allemaal nog sneller en nog meer internet. En dat kan. Hoe? Door iedereen aan te sluiten op glasvezel. Lastig of te duur? Nee hoor, we halen het gewoon uit het riool!

Doorgaan met lezen »
Geplaatst op 24 feb. 2015 13:27:42

We hebben het niet in de gaten, maar elke dag spoelen we in Nederland een kapitaal door de wc. In ons afvalwater zit een schat aan energie en kostbare grondstoffen. Neem alleen al het fosfaat. Menselijke ontlasting, en dan vooral onze urine, zit vol fosfaat.

Doorgaan met lezen »
  1. 1
  2. 2
  3. 3
 
Souhaitez-vous continuer en Français, cliquez sur le lien suivant:
  • FR