Ons bedrijf groeit voortdurend. Regelmatig komen we nieuwe collega’s tegen. Inspirerende mensen die ons team komen versterken. In deze rubriek die regelmatig terugkeert gaan we met hen in gesprek. Zo geven we Rioned een gezicht. Deze keer staat Anique in het middelpunt.

Naam : Anique Ingamells
Functie: Medewerker Customer Service binnendienst
Leeftijd: 38

Anique Ingamells  Anique met haar Boerboel 

Anique @WORK

Wat zijn je voornaamste taken?
Bij de Customer Service binnendienst ben ik het eerste aanspreekpunt voor klanten van Rioned. Klanten bellen je met allerlei vragen. Dat varieert van het plaatsen van een bestelling tot vragen over techniek en leveringen. In die rol ben je een schakel tussen de klanten, de buitendienst en de andere afdelingen van Rioned. Je zoekt antwoorden op vragen of verwijst door naar de juiste persoon of afdeling. Mijn bijzondere taak binnen de afdeling zijn de klanten van Rioned UK. We zitten met 6 collega’s op de Customer Service. Het is een boeiende en tegelijk heel gezellige afdeling.

Hoe kwam je bij Rioned terecht?
Ik ben in mei 2016 bij Rioned komen werken. Dat liep via een detacheringsbureau. Zij zochten voor Rioned naar geschikte kandidaten voor de Customer Service. Vervolgens ga je als kandidaat solliciteren op de functie. Zo ben ik bij Rioned terecht gekomen. Het is een functie die op mijn lijf geschreven is en waarin ik nog graag wil doorgroeien.

Wat trekt je aan in deze functie?
Rioned wil de Customer Service naar een hoger plan tillen. Dat betekent vooral dat er nog meer aandacht voor service naar de klant moet komen. Meer dan nu al het geval is. Door meer nadruk op servicegericht werken, willen we naar een situatie waarin onze klanten zoveel mogelijk ontzorgd worden. De uitdaging is dat we de vragen van onze klanten eigenlijk van te voren al aan zien komen. We willen de klanten met onze dienstverlening een stapje voor zijn. Dat vraagt een omslag van een passieve naar een actieve aanpak. Niet afwachten tot de klant ons benadert, maar het alvast voor de klant oppakken. Het is een hele uitdaging om daaraan te werken. Maar dat maakt deze functie voor mij juist heel aantrekkelijk. Ik ben niet iemand die een gespreid bedje zoekt. Uitdaging en iets kunnen opbouwen zijn voor mij heel belangrijk.

Anique @HOME

Hoe ziet je privé leven eruit?
Ik ben getrouwd met een Engelsman en woon in Dongen. Oorspronkelijk kom ik niet uit Brabant. Ik ben geboren in Haarlem en ben later met mijn ouders naar Epe op de Veluwe verhuisd. Dat herinner ik me als een flinke cultuuromslag. Vanuit een deel van Nederland waar de mensen rechtuit zeggen wat ze denken en voelen, naar een heel andere wereld. Maar ik heb daar mooie jaren gehad. Na mijn schoolopleiding in Apeldoorn ben ik naar Engeland gegaan. De bedoeling was voor een ½ jaar. Het werd 1½ jaar. In Engeland heb ik mijn man ontmoet.

Maar je bent niet in Engeland gebleven?
Nee, in Engeland hebben we plannen gemaakt om in Zuid-Afrika te gaan wonen. Mijn man heeft namelijk Engelse en Zuid-Afrikaanse roots. Mijn schoonfamilie woont deels in Engeland en deels in Zuid-Afrika. Uiteindelijk hebben we wel enige tijd in Zuid-Afrika gezeten, maar zijn er toch niet gaan wonen. We hebben daar besloten om in Nederland te gaan wonen. Uit Zuid-Afrika heb ik wel een bijzondere liefde overgehouden. Geen man, die had ik al. Nee, ik werd verliefd op de Boerboel.

De Boerboel? Dat moet je eens uitleggen.
De Boerboel is een Zuid-Afrikaanse hond. Een geweldig dier, maar niks voor watjes. Het is een echte waakhond. Ik heb er twee. Een reu en een teef. De reu weegt ruim 70 kg. De teef is iets lichter. Ze zijn driekwart meter hoog, daar ga je niet zomaar mee aan de wandel. Maar ze hebben een heel fijn karakter en met een goede opvoeding krijg je een fantastische hond.

Waarvan gaat je hart, behalve van de Boerboel, ook sneller kloppen?
Ha, ha, van mijn man natuurlijk. En nee, ik duik ook heel graag. Wij allebei trouwens. We hebben allebei meerdere duikbrevetten en hebben al op veel plaatsen in de wereld gedoken en de mooiste vissen gezien. We zijn ooit tussen de clownvissen beland. Die van Finding Nemo. Dat was zo mooi.

Met de “hondjes” naar de show