Vandaag werd officieel bekend gemaakt dat de Rioned eControl de RedDot Award heeft gewonnen! Deze internationaal befaamde designprijs kent doorgaans winnaars bij bekende merken als BMW, Sony, Apple en Philips. Dat maakt ons extra trots dat de eControl, in de categorie ‘Industry, machinery and robotics’ met als subcategorie ‘Operating Technology’, als winnaar uit de bus is gekomen! Een enorme kroon op onze inspanningen van het afgelopen jaar. Een voorbeeld van hoe samenwerken met toegewijde partners als GBO Design & GBO Projects en Venne Electronics tot uitstekende resultaten kan leiden.

RedDot Award

De RedDot Award is een Internationaal kwaliteitszegel voor top design en innovatie. Dit zegel mag exclusief door winnaars van de RedDot Award worden gevoerd. In 1954 heeft al de eerste verkiezing plaatsgevonden, nu is het werelds grootste en meest onderscheidende design wedstrijd. We schreven al eerder over hoe de beoordelende jury een uitgebreide beschrijving en alle specificaties van de eControl had ontvangen. In februari stond de eControl, samen met nog vele andere inzendingen, in een grote hal klaar voor beoordeling door de jury. En toen begon het nagelbijten. Het winnen van de Red Dot Award is voor ons een prachtig compliment. Het onderstreept de waarde van innovatieve samenwerkingen.

Samenwerking en proces

De eControl is een intensieve samenwerking tussen Rioned en haar innovatieve partners Venne Electronics uit Maastricht en GBO Design & GBO Projects uit Helmond. Het idee voor de eControl is ontstaan uit een behoeft om de bediening en besturing van onze hogedruk rioolreinigingsmachines nog eenvoudiger te maken. We zochten naar een oplossing om essentiële informatie op een duidelijke manier, digitaal te presenteren. Dit was de uitdaging waarmee het projectteam aan de slag ging. En niet zonder resultaat!

eControl op een Rioned CityJet
Foto: eControl op een Rioned CityJet

eControl

Naast de gelauwerde vormgeving, gaat het ons natuurlijk vooral om het gebruiksgemak voor onze klanten. De eControl. De eControl wordt inmiddels standaard geleverd bij bestelling van een 7 kanaals afstandbediening op de MultiJet en CityJet. Ook de Rioned AquaJet is inmiddels voorzien van een, wat eenvoudigere, nieuwe besturingsmodule. Hier vindt de bediening plaats door middel van drukknoppen en een ingebouwde urenteller. De nieuwe eControl biedt de gebruiker de volgende voordelen:

  • Volledig IP65 en daarmee nog betrouwbaarder in zware omstandigheden
  • Duurzame, industriële en UV bestendige membraamtoetsenfolie
  • Eenvoudige bediening met handige druk/draaiknop en aangelichte functietoetsen
  • In het zonlicht afleesbaar 4,3" kleuren LCD display met informatie over de werking van de machine
  • Duidelijke menu-structuur met optie-selecties
  • Informatie over service-interval en draaiuren
  • Voorzien van RioLightbar TM waarmee niet alleen storingen maar ook het gebruik van onze ECO systemen (optioneel) nog inzichtelijker zijn voor de gebruiker
eControl in actie
Foto: eControl in actie

Meer weten over de eControl? Informeer gerust naar de mogelijkheden.

Wij gaan weer terug naar de taart!