Kornee van Terheijden startte een school voor rioolmonteurs. Met Torio (Technisch Opleidingscentrum Rioleringsbeheer) hoopt hij het grote tekort aan goede monteurs op te lossen en het vak populairder te maken. Rioned steunt Kornee in zijn missie en nodigde hem daarom uit om naar Tilburg te komen.

De opleiding is ‘geen kattenpis’, legt Kornee uit. “In tien weken worden de cursisten volledig klaargestoomd. Niet alleen in de praktijk, ook technisch en mentaal. Dat totaalpakket is hard nodig. We hebben namelijk een hoop jongens die ver van de arbeidsmarkt staan en via het UWV hier binnenstromen.” 

Om het vak te leren, zullen de monteurs in spe ook met de handen in de modder moeten. Binnen het opleidingscentrum leren ze de fijne kneepjes van het vak in een volledig ingerichte praktijkruimte. Deze is uitgerust met een urinoir, wc-pot, keukenblok, douchebak… Alles wat de monteurs in spe tijdens een echte werkdag ook tegen kunnen komen. Inclusief drollen! Maar die zijn wel van siliconen gemaakt. 

Wat uiteraard niet kan ontbreken om het vak goed onder de knie te krijgen, is professioneel gereedschap! Daarom was Kornee bij ons in Tilburg op bezoek, waar onze vertegenwoordiger Ronald Groenewege hem de gloednieuwe Victor Premium met accessoires, verschillende spuitkoppen en sifonpomp overhandigde. “Rioned staat voor kwaliteit. Daarom vinden wij het belangrijk dat er voldoende, goed opgeleide rioolmonteurs zijn om de kwaliteit in de rioleringsbranche te kunnen blijven waarborgen. Wij steunen Torio in hun missie om het grote tekort aan goede monteurs op te lossen!”

We wensen Kornee en alle monteurs in spe veel succes en plezier met de opleiding!