Rio Flex PNG1
Rio Flex PNG2
Rio Flex PNG5
Rio Flex PNG3
Rio Flex PNG6

RioFlex

Artikelnummer: 17600008015
  • Inzetbereik 38 tot 125 mm
  • Diameter veer 8 of 10 mm
  • Veerlengte 15 en 20 m
  • 35 kg

De nieuwe RioFlex is een flexibele, snelle en krachtige rioolreinigingsmachine die is ontworpen voor het verwijderen van roest, cement, kalk en kleine boomwortels in betonnen, gietijzeren en PVC-afvoeren tot 125 mm.

Kies variant

€ 7.280,00 Exclusief 21% btw
Inzetbereik 38 tot 125 mm (90° bocht vanaf 40 mm)
Veer en hoes diameter 8mm/12 mm en 10mm/15mm
Veerlengte 8 mm veer 15 meter of 10 mm veer 12 of 20 meter
Gewicht 35 kg
Motor/aandrijving Elektromotor, 0,55 kW
Rotatie snelheid 3.000 toeren per minuut
Standaard toebehoren Radiografische afstandsbediening
NL Rio Flex april22 NL Rio Flex april22 (PDF, 599,93 KB)
Square Rio Flex 3

RioFlex

Met een hoge snelheid tot 3.000 RPM en een speciale selectie gereedschappen wordt de afvoer zeer grondig gereinigd. Dit maakt de machine ideaal voor rioolreiniging, voorbereiding voor relining en frees werkzaamheden. De veer is beschermd met een flexibele buitenhoes waardoor deze door de krapste bochten gaat. Bij de RioFlex hoort een reeks aan reinigingskoppen voor optimale werking bij verschillende soorten ontstoppingen en buisdiameters.

Square Rio Flex 1

Afstandsbediening

De RioFlex is de enige rioolreinigingsmachine op hoge snelheid die wordt geleverd met instelbare radiografische afstandsbediening. Door het slimme ontwerp is de RioFlex ook ideaal te gebruiken in krappe ruimtes, met de afstandsbediening voor een comfortabele en veilige bediening enkele meters verwijderd van de machine. Met de afstandsbediening kunnen de maximale snelheid en het koppel geleidelijk worden ingesteld, afgestemd op het type verstopping en het buismateriaal, waardoor het risico op schade wordt geminimaliseerd. Het LED display toont ook het koppel en de snelheid van de reinigingskop terwijl deze door de buis gaat, wat een goed beeld geeft van de effectiviteit van uw reinigingsactie.


IC Rio Flex 3

Motor

De RioFlex wordt aangedreven door een krachtige 0,55 kW elektromotor. De speciaal ontwikkelde motor is zowel stiller als krachtiger dan aandrijvingen voor handgereedschap, zoals haakse slijpers.

IC Rio Flex 1

Transport

De RioFlex is op twee wielen gemonteerd en heeft een uitschuifbare handgreep voor meer gemak tijdens het vervoeren. Bij het werken in krappe ruimtes, zoals een appartementencomplex zonder lift, kunnen het elektromotorpakket en het haspel uit elkaar worden gehaald en onafhankelijk getransporteerd. Het is ook mogelijk om met een losse veer te werken en het afneembare motorpakket.

Lees verder
IC Rio Flex 2

Uitwisselbare haspels en accessoires

Het afneembare motorpakket van de RioFlex kan worden gebruikt met verschillende haspelcombinaties. Voor de RioFlex is een groot aantal accessoires verkrijgbaar. Afhankelijk van de buisconstructie en toepassing kiest u het gewenste accessoire. Er zijn kettingkoppen met hardmetalen nokken verkrijgbaar voor gietijzeren en betonnen buizen. Voor het reinigen en ontstoppen van PVC buizen zijn gladde kettingkoppen voor het beschikbaar. Ook zijn er verschillende boorkoppen verkrijgbaar zodat geen enkele verstopping nog een probleem is.

Lees verder
Rio Flex Video Thumbnail