• Onze collega's vertellen

De mensen achter Rioned: Clément Thobie

Schermafbeelding 2022 10 14 151900

Is het jou ook opgevallen? Regelmatig kom je nieuwe collega’s tegen in ons bedrijf. We groeien en versterken ons team voortdurend. In deze rubriek gaan we met onze nieuwe collega’s in gesprek. Zo geven we Rioned een gezicht. Deze keer maken we kennis met Clément.

Naam: Clément Thobie

Functie: Customer Service Medewerker

Leeftijd: 35 jaar

Wat is jouw functie bij Rioned?

Ik ben aangenomen als medewerker voor de Customer Service afdeling. De functie is heel divers. Het gaat eigenlijk om alles wat te maken heeft met het optimaal ‘servicen’ van de klant. Dat betekent klanten telefonisch en per mail te woord staan, orders invoeren en doorsturen naar de fabriek. Onlang heb ik ook al een machine overhandigd aan een klant en daar instructies bij gegeven. Dat soort dingen vind ik eigenlijk ook het allerleukste. Ik ben graag zelf in contact met de klant. Voorheen heb ik ook al meerdere commerciële functies ingevuld.

Waar werkte je voordat je bij Rioned begon?

Hiervoor werkte ik bij Creappetit in Waalre, daar was mijn functie ‘Internationaal Commercieel Medewerker Binnendienst’ En daarvoor werkte ik bij Edco in Eindhoven, daar was ik ‘International Key Account Coordinator’. Ik had een aantal klanten in mijn portefeuille waarvoor ik álles regelde. Dus de commerciële wereld is me niet vreemd.

En de wereld van de rioolreinigingsmachines, kende je die ook al?

Ik wist wel dat het bestond, maar daar is het dan ook ongeveer mee gezegd. Ik heb er nooit eerder iets mee gedaan wat werk betreft. Je denkt er ook niet zo over na, het is zo vanzelfsprekend dat het water in de douche gewoon wegspoelt. Ik dacht er voorheen niet over na dat hier nog een hele wereld achter zit. En dat er bedrijven zijn die er dag na dag voor zorgen dat dat water wegspoelt.

Toch was er altijd al wel enige interesse want vroeger als kind ging ik wel kijken buiten als er zo’n grote rioolreinigingsmachine bij ons in de straat kwam. Dus wat dat betreft was de interesse er wel, en ik ben ook geïnteresseerd in techniek dus deze wereld past wel echt bij mij!

Hoe kwam je eigenlijk bij Rioned terecht?

Ik werd benaderd door een recruiter van Keser. Één van de redenen waarom ze mij geselecteerd hebben was dat ik de Franse taal goed beheers. Dat was namelijk een van de eisen vanuit Rioned. En omdat ik geboren ben in Parijs is dat voor mij niet zo’n probleem.

Mijn eerste gesprek bij Rioned was met Serge Bobin, Sales Manager bij Rioned. De volgende gesprekken waren met Twan Schellekens, Manager Customer Service en Jan Pieters, Algemeen Directeur bij Rioned.

Het was dus een uitgebreide selectieprocedure?

Dat klopt, ze waren ook allen erg kritisch maar dat was ik zelf ook. Ik wilde zeker weten dat ik een goede keuze zou maken, dus heb ik zelf ook veel vooronderzoek gedaan en alles tegen elkaar afgewogen. Het enige wat uiteindelijk nog een nadeel was voor mij was de reistijd. Ik woon zelf in Best dus dat is toch ongeveer drie kwartier rijden enkele reis. Maar uiteindelijk wogen de voordelen ruim op tegen die reistijd hoor! Op 25 oktober 2016 ben ik begonnen bij Rioned.

Wat spreekt je het meeste aan in deze functie bij Rioned?

Het totaalplaatje: er zijn voor mij meerdere aspecten van groot belang. Ik vind Rioned een mooi bedrijf, het is een hele afwisselende allround functie en de sfeer is er goed.

Verder sprak de combinatie van techniek en commercie mij direct aan. Ik heb op de middelbare school een technische opleiding gevolgd waar ik leerde draaien, frezen, lassen en ook een deel installatietechniek. Dus deze wereld is me niet helemaal vreemd.

Later heb ik ook nog een opleiding Detailhandel en Marketing gevolgd bij het toen nog Economisch Lyceum in Eindhoven (nu Summa College).

Dus ik vind het super dat ik nu mijn beide interesses in de praktijk kan brengen in deze functie.

Schermafbeelding 2022 10 19 125205

Je zit nu een paar maanden bij Rioned, voel je je al een beetje thuis?

Ja! Ik zei het toevallig laatst nog tegen mijn collega’s. Ik vind het inwerktraject hier echt super. Iedereen is heel behulpzaam en positief ingesteld. Er zijn ook heel veel collega’s die hier al jaren, zo niet, decennia werken. Dat is volgens mij een heel goed teken!

Dus je zit nu 40 uur per week bij Rioned, en wat houd je verder bezig?

Tijd spenderen met mijn gezinnetje. Ik heb twee jonge kindjes, Faye van 3 en Lex van bijna een half jaar. Daar heb ik nu mijn handen vol aan. En we zijn thuis ook nog aan het verbouwen. Afgelopen jaar hebben we het huis helemaal verbouwd en ik heb veel zelf gedaan met behulp van vrienden en familie, dus daar gaat dan behoorlijk wat tijd in zitten. Nu is het grootste gedeelte klaar, maar er staan nog enkele projectjes op de planning. Dus daar ben ik voorlopig nog wel even zoet mee.

En verder, nog hobby’s?

Nou, klussen is de laatste tijd dus eigenlijk ook mijn grootste hobby geweest. Ik heb jaren gesport, heb 12 jaar in het eerste van het hockey-team in Best gespeeld en ben daar ook trainer geweest. Toen onze dochter geboren werd ben ik daarmee gestopt. Ik hoop dat in de toekomst wel weer op te pakken.

Verder heb ik ook jaren gesquasht en gefitnesst maar tegenwoordig gaat er iets minder tijd naar mezelf, haha. Ik ga nog wel eens fietsen als ik wat tijd over heb, heb zelf een mountainbike en een wielrenfiets dus daarop spendeer ik nog wel wat verloren uurtjes.

En ik ben groots Ajax fan, dus ga regelmatig naar Amsterdam om een wedstrijd in het stadion mee te pikken. Maar nu heb ik het in de avonden vooral druk met het lezen van Rioned foldermateriaal, haha.

  • Onze collega's vertellen
Terug naar overzicht >