Close up 11
Square Personnel 1

Over Rioned

Wereldwijd staan rioolsystemen onder druk. Door de gevolgen van klimaatverandering, maar ook door de veroudering van leidingen en de verandering in rioolgebruik. Goed onderhoud van rioleringen is belangrijker dan ooit. Wij zijn trots op ons bedrijf dat al 65 jaar veilige, duurzame en betrouwbare kwaliteitsmachines voor goed rioolonderhoud ontwikkelt en produceert. Wij willen daarin onder alle omstandigheden de beste zijn en onze klanten absolute zekerheid bieden. Daardoor en doordat wij voortdurend innoveren, zijn we uitgegroeid tot een internationaal bedrijf met een sterke positie op de wereldmarkt voor rioolreinigings- en inspectieapparatuur.

Innovatie

Sinds de oprichting van ons bedrijf in 1956 staat innovatie bij ons hoog in het vaandel. Op onze website zijn tal van Rioned innovaties die het gebruiksgemak en rendement van onze machine vergroten te vinden. Iedere machine die onze fabriek in Tilburg verlaat, wordt aan een strenge eindcontrole onderworpen. Ons moderne teststation meet en registreert de druk- en wateropbrengst van de machines en pas als aan alle eisen is voldaan, is de machine klaar voor gebruik. Duizenden bedrijven over de hele wereld vertrouwen dag in, dag uit op hun Rioned machine.

Ons leveringsprogramma bestaat uit

Door uitsluitend gebruik te maken van de beste componenten en de modernste technieken garanderen wij lagere kosten tijdens de gebruiksperiode van machines. Onze machines verbruiken minder water, minder brandstof, hebben een langere levensduur en hoge inruilwaarde. Met tal van ingebouwde slimme functies werk je sneller en met zichtbaar betere resultaten.

65+ jaar ervaring

Producent van rioolreinigingsapparatuur sinds 1 juli 1956.

Service

Ook na aanschaf staan we voor je klaar: we bieden de beste service op het gebied van onderhoud en reparatie.

Duurzaam

Met de eCityJet ontwikkelden wij de eerste, volledig elektrische rioolreinigingsmachine. Ons streven is om binnen afzienbare tijd klimaatneutraal te produceren. 

Machines waarop je kunt bouwen

Onze apparatuur presteert onder alle omstandigheden, keeping your business flowing.

Marktleider, wereldwijd

Rioned heeft wereldwijd een ijzersterke positie in de markt voor rioolreiniging- en inspectieapparatuur.

Gedreven door innovatie

We spelen continu in op een veranderende wereld en gebruiken feedback van onze klanten om onze machines nog beter te maken. De eCityJet en de eControlTouch zijn hier perfecte voorbeelden van.

Full Page Urban Combi 3
Square Personnel 5

Rioned biedt zekerheid

Met slimme aanpassingen aan onze machines en innovatieve oplossingen bieden wij onze klanten wereldwijd de zekerheid dat ze hun werk probleemloos en plezierig kunnen uitvoeren. Nu, maar ook in de toekomst. Voordat onze machines de fabriek verlaten, testen we ze uitgebreid in onze moderne testfaciliteit. En ook na deze eindcontrole staan we klaar voor onze klanten en bieden we de beste service op het gebied van onderhoud en reparaties. Onze klanten kunnen iedere dag op onze machines vertrouwen, al 65 jaar. Niet voor niets is onze slogan: Keeping your business flowing!

Square Personnel 4

Rioned geeft ruimte om te groeien

Voortdurende groei is een van onze belangrijkste bedrijfswaarden. In de afgelopen 65 jaar zijn we flink gegroeid. Van een kleine werkplaats in de schuur van Jef Poos tot een internationale onderneming. Wij geloven dat expertise en een sterke focus op innovatie leiden tot de beste productoplossingen. De afgelopen 65 jaar hebben we daarom goed geluisterd naar de wensen en behoeften van onze klanten. Want zij zijn degenen die in het veld werken en onze producten dag in dag uit gebruiken. Hun wensen vormen de basis voor alle productontwikkelingen. Maar we vinden niet alleen groei op gebied van productinnovaties belangrijk.

Ook onze medewerkers moeten kunnen groeien. Zij zijn namelijk de spil van ons bedrijf. Zonder hen stonden we neit waar we nu staan. Daarom investeren we veel in de kwaliteit van onze medewerkers. We bieden goede begeleiding en training. En we faciliteren mogelijkheden tot het volgen van cursussen en opleidingen. Zo geven we medewerkers alle ruimte om zich zowel persoonlijk als professioneel als als lid van het Rioned-team te ontwikkelen.  

Square Personnel 2

Rioned maakt je trots

Wat onze fabriek binnenkomt als een verzameling lossen componenten, gaat de deur uit als mooie hoogwaardige machines die wereldwijd hun weg vinden. Het is geweldig en het geeft een trots gevoel om die machines te maken. En op hun beurt zijn onze klanten trots om met die machines te werken. Want wij hebben ze voorzien van het beste gereedschap dat op de markt beschikbaar is. Deze mooie en hoogwaardige machines maken we natuurlijk niet alleen. Daarom zijn wij ook trots op al onze collega's, bij wie vakmanschap, dynamiek, kennis en innovatie al 65 jaar de norm is. Ieders bijdrage en betrokkenheid is belangrijk, waar zijn taak ook ligt. We zijn trots op wat we maken en laten dit ook graag aan iedereen zien. 

XSFcvRqFzUw-HD
Jan Pieters CEO
Onze missie

Het is onze missie om onze klanten makkelijk, verantwoord en efficiënt te laten werken. Door naar hen te luisteren, waar ter wereld zij zich ook bevinden, zijn wij in staat producten te ontwikkelen die de standaard zetten in de rioolreinigingsindustrie.

In 2022 presenteerden we de nieuwe norm op het gebied van machinebesturing, de eControl Touch. Dit systeem geeft gebruikers alle informatie die nodig is om optimaal te werken. Op het grote 7” scherm lees je onder andere de werkdruk, het water- en brandstofverbruik en het aantal gereinigde meters af. Bediening is uiterst eenvoudig en het touchscreen is zelfs geschikt voor gebruik met werkhandschoenen. Ook wanneer je verder van de machine vandaan bent, heb je nog altijd toegang tot de meest essentiële data. De nieuwste Riomote afstandsbediening is voorzien van een display waarop data real time wordt weergeven. Zo werk je ook in een kelder of op verdiepingen en/of het dak volledig gecontroleerd en veilig! Het nieuwe eControl Touch systeem is allereerst leverbaar op onze meest populaire machine, de CityJet CRT.

In korte tijd is de UrbanJet ook een ongekend succes geworden. Door zijn lage gewicht is de machine bij uitstek geschikt voor bestelauto’s in de 3,5 tons klasse. Op verzoek van een groot aantal klanten introduceren wij nu een premium uitvoering met zwenkbaar hogedrukhaspel voor nog meer gebruiksgemak. Naast alle innovaties hebben we natuurlijk oog voor de effecten van onze bedrijfsvoering op onze leefomgeving. In ons productieproces zijn tal van maatregelen doorgevoerd die de impact op ons milieu ten goede komen. Een speciaal team werkt aan een project dat tot doel heeft om afval, water, CO2 en energieverbruik te reduceren. In dat kader zijn we bijzonder trots op het succes van de volledig elektrische CityJet rioolreinigingsmachine die vorig jaar een wereldprimeur beleefde. Bij alles wat we doen, is jouw feedback leidend.

- Jan Pieters, CEO Rioned