Close up 11
Square Personnel 1

Over Rioned

Wereldwijd staan rioolsystemen onder druk. Door de gevolgen van klimaatverandering, maar ook door de veroudering van leidingen en de verandering in rioolgebruik. Goed onderhoud van rioleringen is belangrijker dan ooit. Wij zijn trots op ons bedrijf dat al 65 jaar veilige, duurzame en betrouwbare kwaliteitsmachines voor goed rioolonderhoud ontwikkelt en produceert. Wij willen daarin onder alle omstandigheden de beste zijn en onze klanten absolute zekerheid bieden. Daardoor en doordat wij voortdurend innoveren, zijn we uitgegroeid tot een internationaal bedrijf met een sterke positie op de wereldmarkt voor rioolreinigings- en inspectieapparatuur.

Innovatie

Sinds de oprichting van ons bedrijf in 1956 staat innovatie bij ons hoog in het vaandel. Op onze website zijn tal van Rioned innovaties die het gebruiksgemak en rendement van onze machine vergroten te vinden. Iedere machine die onze fabriek in Tilburg verlaat, wordt aan een strenge eindcontrole onderworpen. Ons moderne teststation meet en registreert de druk- en wateropbrengst van de machines en pas als aan alle eisen is voldaan, is de machine klaar voor gebruik. Duizenden bedrijven over de hele wereld vertrouwen dag in, dag uit op hun Rioned machine.

Ons leveringsprogramma bestaat uit

Verenmachines
Hogedruk machines
Zuig/pers combinatie units
Inspectie- en detectiesystemen

Door uitsluitend gebruik te maken van de beste componenten en de modernste technieken garanderen wij lagere kosten tijdens de gebruiksperiode van machines. Onze machines verbruiken minder water, minder brandstof, hebben een langere levensduur en hoge inruilwaarde. Met tal van ingebouwde slimme functies werk je sneller en met zichtbaar betere resultaten.

Download brochure

65+ jaar ervaring

Producent van rioolreinigingsapparatuur sinds 1 juli 1956.

Service

Ook na aanschaf staan we voor je klaar: we bieden de beste service op het gebied van onderhoud en reparatie.

Duurzaam

Met de eCityJet ontwikkelden wij de eerste, volledig elektrische rioolreinigingsmachine. Ons streven is om binnen afzienbare tijd klimaatneutraal te produceren. 

Machines waarop je kunt bouwen

Onze apparatuur presteert onder alle omstandigheden, keeping your business flowing.

Marktleider, wereldwijd

Rioned heeft wereldwijd een ijzersterke positie in de markt voor rioolreiniging- en inspectieapparatuur.

Gedreven door innovatie

We spelen continu in op een veranderende wereld en gebruiken feedback van onze klanten om onze machines nog beter te maken. De eCityJet en de eControlTouch zijn hier perfecte voorbeelden van.

Full Page Urban Combi 3
Square Personnel 5

Rioned biedt zekerheid

Met slimme aanpassingen aan onze machines en innovatieve oplossingen bieden wij onze klanten wereldwijd de zekerheid dat ze hun werk probleemloos en plezierig kunnen uitvoeren. Nu, maar ook in de toekomst. Voordat onze machines de fabriek verlaten, testen we ze uitgebreid in onze moderne testfaciliteit. En ook na deze eindcontrole staan we klaar voor onze klanten en bieden we de beste service op het gebied van onderhoud en reparaties. Onze klanten kunnen iedere dag op onze machines vertrouwen, al 65 jaar. Niet voor niets is onze slogan: Keeping your business flowing!

Square Personnel 4

Rioned geeft ruimte om te groeien

Voortdurende groei is een van onze belangrijkste bedrijfswaarden. In de afgelopen 65 jaar zijn we flink gegroeid. Van een kleine werkplaats in de schuur van Jef Poos tot een internationale onderneming. Wij geloven dat expertise en een sterke focus op innovatie leiden tot de beste productoplossingen. De afgelopen 65 jaar hebben we daarom goed geluisterd naar de wensen en behoeften van onze klanten. Want zij zijn degenen die in het veld werken en onze producten dag in dag uit gebruiken. Hun wensen vormen de basis voor alle productontwikkelingen. Maar we vinden niet alleen groei op gebied van productinnovaties belangrijk.

Ook onze medewerkers moeten kunnen groeien. Zij zijn namelijk de spil van ons bedrijf. Zonder hen stonden we neit waar we nu staan. Daarom investeren we veel in de kwaliteit van onze medewerkers. We bieden goede begeleiding en training. En we faciliteren mogelijkheden tot het volgen van cursussen en opleidingen. Zo geven we medewerkers alle ruimte om zich zowel persoonlijk als professioneel als als lid van het Rioned-team te ontwikkelen.  

Square Personnel 2

Rioned maakt je trots

Wat onze fabriek binnenkomt als een verzameling lossen componenten, gaat de deur uit als mooie hoogwaardige machines die wereldwijd hun weg vinden. Het is geweldig en het geeft een trots gevoel om die machines te maken. En op hun beurt zijn onze klanten trots om met die machines te werken. Want wij hebben ze voorzien van het beste gereedschap dat op de markt beschikbaar is. Deze mooie en hoogwaardige machines maken we natuurlijk niet alleen. Daarom zijn wij ook trots op al onze collega's, bij wie vakmanschap, dynamiek, kennis en innovatie al 65 jaar de norm is. Ieders bijdrage en betrokkenheid is belangrijk, waar zijn taak ook ligt. We zijn trots op wat we maken en laten dit ook graag aan iedereen zien. 

XSFcvRqFzUw-HD
Jan Pieters CEO
Innoveren voor een duurzame toekomst

Ons rioolstelsel staat onder een ongekende druk. Als we de effecten van klimaatverandering willen minimaliseren én blijven voorzien in de essentiële behoeften van onze groeiende samenleving, zijn investeringen in innovatieve reinigingsapparatuur noodzakelijk.

Nieuwe technologieën zijn essentieel om een goede doorstroom te blijven garanderen. Op veel plaatsen doet het ‘slimme riool’ haar intrede. Door plaatsing van sensoren en connectiviteit in het riool, kunnen we real-time informatie verzamelen. Deze data geeft ons inzicht in de kwaliteit van het water, de conditie van het stelsel en de doorstroming.

Met de introductie van slimme rioolreinigingsmachines, uitgerust met eControl Touch besturing, draagt Rioned bij aan deze ontwikkeling. Het intuïtieve aanraakscherm biedt een gebruiksvriendelijke interface en stelt gebruikers in staat om essentiële informatie te monitoren. Hierdoor wordt er efficiënter gewerkt en onnodige machine stilstand voorkomen. Het display van de slimme Riomote afstandsbediening geeft de gebruiker overal informatie over bijvoorbeeld druk, debiet en waterniveau in de tank.

In lijn met de groeiende vraag naar emissieloze en milieuvriendelijke oplossingen, introduceert Rioned met trots een nieuwe generatie elektrische hogedruk reinigingsmachines. Deze baanbrekende machines zijn uiterst efficiënt. Ze onderscheiden zich bovendien ook door hun indrukwekkende batterijcapaciteit, waardoor ze dagenlang kunnen  werken zonder tussentijds opladen. De batterij hoeft pas te worden opgeladen nadat de watertank 8 tot 10 keer is gevuld. Het ongekend lage geluidsniveau zorgt ervoor dat deze elektrische hogedruk reinigingsmachines ideaal zijn voor gebruik in woonwijken, parkeergarages, tunnels of fabrieken, overdag of in de nacht. Een bijkomend voordeel zijn de lage gebruikskosten.

Met het oog op het verder versterken van de relatie met onze gewaardeerde klanten, kondigen wij met trots aan dat wij ons Europese netwerk van eigen vestigingen en distributiepartners verder zullen uitbreiden. Hierdoor staan wij dichter bij u en kunnen we nog beter inspelen op uw behoeften. Daarnaast zetten wij sterk in op online toegankelijkheid om snel te kunnen reageren, waarbij uw gemak en tevredenheid centraal staan. Deze uitbreiding en verbeteringen in onze organisatie zijn allemaal gericht op het waarborgen van een optimale aankoopervaring voor u.

Bedankt dat u voor ons kiest. Wij kijken ernaar uit om u persoonlijk of online te mogen begroeten en samen verder te bouwen aan een succesvolle en duurzame relatie.

Jan Pieters
CEO Rioned