Close up 1

Praktische tips om je machine te onderhouden

Om ervoor te zorgen dat je probleemloos kunt werken en jarenlang plezier hebt van je Rioned machine, staat onze serviceafdeling voor je klaar! Onze servicemonteurs zijn met goed uitgeruste servicebussen onderweg in Nederland en België en helpen je graag op locatie. Het is natuurlijk ook mogelijk om een onderhoudsbeurt bij ons servicecentrum in Tilburg in te plannen. Het advies is om na 250 uur of ten minste 1 keer per jaar een onderhoudsbeurt uit te laten voeren. Tijdens deze onderhoudsbeurt worden vitale onderdelen nagekeken en indien nodig vervangen, draaiende onderdelen gesmeerd, filters vervangen en olie ververst. Ook voeren wij software updates uit om ervoor te zorgen dat jouw systeem goed blijft functioneren. Dit vermindert de kans op storingen en komt de levensduur van de machine ten goede.

Om er zeker van te zijn dat je de allerbeste service tegen de beste prijs krijgt, bieden we drie verschillende onderhoudspakketten aan. Daarnaast kun je met de onderhoudstips van onze experts zelf al een hoop doen om de machine in optimale conditie te houden. Lees onze onderhoudstips hieronder.

Square Personnel 6

Reiniging spuitkoppen

Om optimale effectiviteit van spuitkoppen te garanderen, adviseren we om de gaten van de spuitkoppen goed vrij te houden. Dit kan bijvoorbeeld door de gaten door te prikken met een klein boortje of met een speciale prikkerset.

Roterende spuitkoppen

Roterende spuitkoppen hebben een 360° bereik en zijn zeer geschikt voor het reinigen van buizen. Om ervoor te zorgen dat een roterende spuitkop goed blijft roteren, raden wij aan om deze regelmatig in een potje met diesel of dunne olie te zetten.

Koude start

Een accu gaat zo’n drie tot zeven jaar mee. Bij lage temperaturen daalt de capaciteit van de accu en wordt de startweerstand van de motor groter. Mogelijk leidt dat tot moeilijker of zelfs niet kunnen starten. Laat de accu regelmatig controleren en indien nodig vervangen.

Square Personnel 4

Euro 98

E10-benzine bestaat voor 10 procent uit bio-ethanol. Deze benzine ververst worden als de machine een maand of langer heeft stilgestaan, anders kan dit leiden tot schade aan de carburateur. Wordt de machine niet vaak gebruikt? Dan adviseren we om Euro98 te gebruiken omdat dit minder schadelijk is voor de carburateur.

Reiniging rookmachine

Om ook de binnenzijde van de rookmachine goed schoon te houden, adviseren we om na de werkzaamheden de neveltoevoer uit te schakelen door middel van de on/off schakelaar. Laat vervolgens de machine minimaal nog 10 minuten draaien om te voorkomen dat er nevelvloeistof in het apparaat achterblijft.

Square Personnel 1

Gebruik camera's

Verleng de levensduur van inspectiecamera's door de camera regelmatig te reinigen. Vuil dat niet verwijderd wordt, kan de vitale componenten van inspectieapparatuur beschadigen. Controleer daarnaast de aansluitingen tussen de camerakop en de duwkabel om mogelijke beschadigingen of andere problemen vroegtijdig te signaleren.

Voorkom schade door pekel

In de winter wordt bij de gladheidsbestrijding van wegen strooizout gebruikt. Het mengsel van zout en sneeuw dat op de weg achterblijft wordt ook wel pekel genoemd. Pekel heeft een sterk corroderende werking wat zeer nadelig is voor de carrosserie van auto’s en aanhangers. Zorg ervoor dat je auto of aanhanger dagelijks goed wordt schoongemaakt. Dit voorkomt roestvorming aan uw machine.

Square Personnel 7

Voorkom bevriezing van de watertank

Strenge winterse omstandigheden kunnen de pomp en andere belangrijke componenten van je machine ernstig beschadigen. Voorkom bevriezing van de watertank door deze te voorzien van voldoende antivries. Koppel de hogedrukslang aan de vulslang en laat het systeem de antivries-vloeistof drukloos doorpompen. Als tijdens het werk de antivries opraakt, laat de machine dan drukloos doordraaien.

Reiniging waterfilter

Water in de watertanks kan worden vervuild door algen, kalk en cavitatie. Om ervoor te zorgen dat deze vervuiling niet in de hogedruk pomp en slang terecht komt, is uw machine uitgerust met een waterfilter. Voor optimale filtering van het water is het van belang dat het waterfilter tijdig wordt gereinigd. Doordat het waterfilter voorzien is van een doorzichtige filterpot kunt u goed zien wanneer het tijd is om het filter te reinigen. Smeer na het reinigen een klein beetje vet aan de schroefdraad, dan sluit het waterfilter beter af.

Personnel header 7