#WORKSAFE

De campagne #WORKSAFE is gericht op het bevorderen van veilig werken in de rioolreinigingsbranche. Houd deze pagina en onze sociale mediakanalen in de gaten voor meer informatie en advies.

Of je nu aan het begin staat van een carrière in de branche of al langer ervaring hebt, het is van het grootste belang dat je de voorgeschreven procedures volgt om de gezondheid en veiligheid van jezelf, je collega's, klanten en omstanders te garanderen. Bekijk onderstaande video met een overzicht van de belangrijkste veiligheidsvoorschriften.

Worksafe_Video_Thumbnail_NL

Essentiële veiligheidstips

Waterstralen van slechts 35 bar kunnen al door huid en weefsel snijden. Het is daarom zeer belangrijk om hogedrukapparatuur altijd op de juiste manier te gebruiken. Lees meer over de gevaren van water onder hogedruk en onze belangrijkste tips over veilig werken met hogedrukreinigers en combinatie units.


5 Essential Safe Practices for Drainage Contractors Header

5 essentiële veiligheidstips voor werk aan het riool

Lees hieronder de 5 tips die leiden tot een veilige werkomgeving tijdens rioolreinigingswerkzaamheden.

Lees verder
Safety Hazards

Veilig werken met hogedruk rioolreinigingsapparatuur

In dit artikel delen wij graag een lijst met daarin onze belangrijkste tips voor het veilig werken met hogedrukapparatuur.

Lees verder
E Control Touch

Veiligheidsfuncties van Rioned apparatuur

Alle machines van Rioned zijn voorzien van verschillende veiligheidsfuncties om zo de kans op machinestoringen en letsel bij gebruikers te verkleinen. Van gesloten veertrommels tot afstandsbedieningssystemen en van praktische machine accessoires tot machine managementsystemen, wij proberen er alles aan te doen om onze machines zo veilig mogelijk te maken.

Lees verder
Safety e Book Cover

Download het gezondheid + veiligheid eBook

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en download gratis het Rioned Gezondheid + Veiligheid eBook voor meer informatie over essentiële veiligheidsvoorschriften, de veiligheidsfuncties van Rioned apparatuur en aanbieders van veiligheidstrainingen wereldwijd.

Het ebook bevat ook links naar andere hulpmiddelen zoals onze veiligheids- en machine keuzegidsen en lokale opleidingsorganisaties, die hopelijk nuttig zijn voor rioleurs en gebruikers.


Water onder hoge druk bereikt snelheden van meer dan 600 km/u en kan dodelijk zijn. Wanneer je er verkeerd mee omgaat, kan het ernstig letsel veroorzaken.

Natuurlijk is rioolreinigingsapparatuur stiller, lichter en veiliger geworden en zijn de werkmethoden verbeterd, maar er gebeuren nog elke dag ongelukken. We schatten dat er elk jaar meer dan 1000 gewonden vallen door het gebruik van hogedrukapparatuur.

"De trainingen die wij geven zijn bedoeld om te zorgen dat gebruikers veilig werken en dat het risico wordt beperkt. Veel ongelukken zijn te voorkomen door de juiste training te volgen en tijdens het werk de juiste voorzorgsmaatregelen te nemen."

Roy Dykes Jetmasters, UK
Full Page e City Jet