Close up 11
Square - eFlow One

De doorbraak in elektrische rioolreinigingsmachines

  • Inzetbereik tot 300 mm
  • 400 liter watertank
  • Elektromotor
  • Vanaf 440 kg

Rioned introduceert met trots de eFlow One, een compacte, volledig elektrische rioolreiniger die de toegang tot betaalbare, milieuvriendelijke oplossingen voor het reinigen van afvoeren en rioleringen vergroot. Deze innovatieve machine combineert naadloos geavanceerde technologie met een ruimtebesparend ontwerp, waardoor de overstap naar elektrisch reinigen toegankelijker wordt voor kleinere aannemers.

Square - eFlow One 3

Volledig elektrische rioolreiniger

Met zijn robuuste 14 kW motor levert de eFlow One een indrukwekkende reinigingscapaciteit, waarbij 150 bar wordt bereikt bij een debiet van 50 liter per minuut. Het nieuwe apparaat wordt aangedreven door een accupack van 17 kW/u en kan tot 1 uur op volle capaciteit werken op één acculading.

De eFlow One is ontworpen voor nauwkeurige bediening en gebruiksgemak en bevat de nieuwste machinetechnologie van Rioned. Het omvat het RioMote premium 7-kanaals afstandsbedieningssysteem met een LCD-scherm voor het op afstand controleren van essentiële operationele informatie zoals toerental, druk en acculaadniveau.

Bovendien beschikt de machine over een Batterij Management Systeem (BMS) met een digitaal display voor real-time bewaking van de batterijstatus en waarschuwingen voor het opladen, waardoor een ononderbroken werking wordt gegarandeerd. De grote watertank van 400 liter, uitbreidbaar tot 2 x 400 liter, zorgt voor een ruime watervoorraad voor langdurige reinigingswerkzaamheden. Een elektrisch bediende hogedrukslanghaspel heeft een maximaal bereik van 80 meter ½"-slang, wat zorgt voor flexibiliteit en toegang voor typische afvoerreinigingstaken.

Square - eFlow One 2

3 LFP-batterijen en operationele kosten

De eFlow One bevat 3 LFP-batterijen (lithium-ijzer-fosfaat) die aanzienlijke voordelen bieden ten opzichte van andere soorten Li-ion-batterijen. Tesla gebruikt dit type accu's in hun auto en verwacht wordt dat andere fabrikanten binnenkort zullen volgen.

Minder impact op het milieu
De batterijen hebben een lagere impact op het milieu omdat ze kobalt- en nikkelvrij zijn. Deze elementen zijn zeldzaam en de winning ervan is controversieel.

Stabiliteit en veiligheid
LFP-cellen zijn veiliger in het gebruik. Het kathodemateriaal is beter bestand tegen hitte en is minder giftig. Als de cellen kapot gaan, is de kans kleiner dat de batterijen vlam vatten.

Meer laadcycli
Deze batterijen kunnen 4.000 keer worden geladen voordat ze beginnen te degraderen. Bij gemiddeld gebruik (250 uur/jaar) duurt het minstens 16 jaar voordat de accu begint te degraderen. Dit type accu is ook beter geschikt om tot 100% op te laden en tot 0% te ontladen.

Operationele kosten
De aankoopprijs van een elektrische machine is aanzienlijk duurder dan een machine op brandstof. De bedrijfskosten van een elektrische machine per uur zijn echter aanzienlijk lager. Het prijsverschil per uur kan oplopen tot € 8,50*. Met 250 uur per jaar, een jaarlijkse besparing van € 2.125,-. De onderhoudskosten zijn ook aanzienlijk lager.

Specificaties

Standaard specificaties

Motor/aandrijving

Regal 14 kW

Batterij

17 kW/u (3 x 6,7)
Li-ion(LFP) MG Energy
4.000 oplaadcycles

Bedrijfsuren op volle capaciteit

Gemiddeld 1 uur

Pompbescherming

NP25
Standaard droogloopbeveiliging

HD pomp Rioned/Speck

150 bar / 50 lpm

Watertank

400 liter

HD haspel

Elektrisch aangedreven en met afstandsbediening te bedienen

HD slang

60 meter 1/2" (max. 80 meter) 

Bediening

Machine is enkel met de RioMote Premium afstandsbediening te bedienen

BMS

Digital display met batterijstatus en oplaadwaarschuwing

Gewicht

440 kg

Afstandsbediening

7-kanaals inclusief display:

Hogedrukpomp open/dicht
Gas up/down
Haspel op- en afrollen
Noodstop

Afmetingen (lxbxh)

1.200 x 1.010 x 1.070 mm

Optionele specificaties

Extra watertank Een extra 400 liter water tank om uit te breiden naar 800 liter in totaal
RioPulse pulsator Pompaanpassing om het water in stoten door de slang te sturen. Bespaart ook batterij en water.
Langere batterij kabels Bij tussenschot of vervanging batterij
Zuigventuri Zuigvoorziening voor het vullen van de tanks met oppervlaktewater
Extra hogedrukslanglengte 80 meter hogedrukslang in plaats van 60 meter
Spuitkoppenkoffer Spuitkoppenkoffer met 4 speciale spuitkoppen
Header Product Page Aqua Jet