Close up 11
EFlow One PNG1

De doorbraak in elektrische rioolreinigingsmachines

  • Inzetbereik tot 300 mm
  • 400 liter watertank
  • Elektromotor
  • Vanaf 440 kg

Rioned introduceert met trots de eFlow One, een compacte, volledig elektrische rioolreiniger die de toegang tot betaalbare, milieuvriendelijke oplossingen voor het reinigen van afvoeren en rioleringen vergroot. Deze innovatieve machine combineert naadloos geavanceerde technologie met een ruimtebesparend ontwerp, waardoor de overstap naar elektrisch reinigen toegankelijker wordt voor kleinere aannemers.

Square - eFlow One 1

Volledig elektrische rioolreiniger

Met zijn robuuste 14 kW motor levert de eFlow One een indrukwekkende reinigingscapaciteit, waarbij 150 bar wordt bereikt bij een debiet van 50 liter per minuut. Het nieuwe apparaat wordt aangedreven door een accupack van 17 kW/u en kan tot 1 uur op volle capaciteit werken op één acculading. In de praktijk betekent dit dat de batterijen opgeladen moeten worden als de watertanks 8 tot 10 maal zijn gevuld.

De eFlow One is ontworpen voor nauwkeurige bediening en gebruiksgemak en bevat de nieuwste machinetechnologie van Rioned. Het omvat het RioMote premium 7-kanaals afstandsbedieningssysteem met een LCD-scherm voor het op afstand controleren van essentiële operationele informatie zoals toerental, druk en acculaadniveau.

Bovendien beschikt de machine over een Batterij Management Systeem (BMS) met een digitaal display voor real-time bewaking van de batterijstatus en waarschuwingen voor het opladen, waardoor een ononderbroken werking wordt gegarandeerd. De grote watertank van 400 liter, uitbreidbaar tot 2 x 400 liter, zorgt voor een ruime watervoorraad voor langdurige reinigingswerkzaamheden. Een elektrisch bediende hogedrukslanghaspel heeft een maximaal bereik van 80 meter ½"-slang, wat zorgt voor flexibiliteit en toegang voor typische afvoerreinigingstaken.

Square - eFlow One 2

3 LFP-batterijen en operationele kosten

De eFlow One bevat 3 LFP-batterijen (lithium-ijzer-fosfaat) die aanzienlijke voordelen bieden ten opzichte van andere soorten Li-ion-batterijen.

Minder impact op het milieu
De batterijen hebben een lagere impact op het milieu omdat ze kobalt- en nikkelvrij zijn. Deze elementen zijn zeldzaam en de winning ervan is controversieel.

Stabiliteit en veiligheid
LFP-cellen zijn veiliger in het gebruik. Het kathodemateriaal is beter bestand tegen hitte en is minder giftig. Als de cellen kapot gaan, is de kans kleiner dat de batterijen vlam vatten.

Meer laadcycli
Deze batterijen kunnen 4.000 keer worden geladen voordat ze beginnen te degraderen. Dit type accu is ook beter geschikt om tot 100% op te laden en tot 0% te ontladen.

Operationele kosten
De aankoopprijs van een elektrische machine is aanzienlijk duurder dan een machine op brandstof. De bedrijfskosten van een elektrische machine per uur zijn echter aanzienlijk lager. Op jaarbasis bespaar je gemakkelijk tot wel € 2.000,-. De onderhoudskosten zijn ook aanzienlijk lager.

EFlow One features

LED strip

De LED-strip in de omkasting van de machine verandert van kleur bij verschillende gebeurtenissen. Bijvoorbeeld rood als de noodstop is ingedrukt en geel als er te weinig water in de watertank zit. Als de Riomote wordt aangesloten, knippert de LED, als de verbinding tot stand is gebracht, wordt de LED wit. Het accumanagementsysteem geeft informatie over de laadstatus en temperaturen van de accu.

Een hoogwaardig batterij managementsysteem is essentieel voor de goede werking van de machine. Het BMS van beide Rioned machines is voorzien van een helder lcd-display, dat inzicht geeft in de laadstatus en conditie van iedere afzonderlijke batterij en garandeert een optimale werking. Het laden van de batterijen kan overal plaats vinden waar een normaal (230V) stopcontact aanwezig is. Aan het eind van de werkdag gaat de stekker in het stopcontact om de volgende morgen met frisse energie aan het werk te gaan.

Ieder afzonderlijke batterij heeft een vermogen van 5,8 kWh. De eFlow One heeft 3 van deze krachtbronnen. Bij normaal gebruik zal het tenminste 8 jaar duren voor de batterijen iets aan capaciteitverliezen. Als er op het werkterrein een stroomaansluiting aanwezig is, kan de machine tijdens het werken bijgeladen worden.

Specificaties

Standaard specificaties

Inzetbereik

Max 250mm

Motor/aandrijving

Regal 14 kW

Batterij

17 kW/u (3 x 6,7)
Li-ion(LFP) MG Energy
4.000 oplaadcycles

BMS

Met LCD display voor monitoren van afzonderlijke batterijen. Batterij-status en oplaad waarschuwing

HD pomp Rioned/Speck

150 bar / 50 lpm
200 bar / 35 lpm

Pompbescherming

Droogloopbeveiliging met overbrugging

Drukregelaar

Type Speck met automatische by-pass functie

Watertank

400 liter

Vulhaspel

Met 35 meter NW 19 vulslang

HD slang

60 meter 1/2"

HD haspel

Elektrisch aangedreven en met afstandsbediening te bedienen

Bediening

Door middel van 7-kanaals afstandsbediening voorzien van display met o.a. druk, debiet en waterniveau

Gewicht

440 kg

Afmetingen (lxbxh)

1.260 x 1.050 x 1.105 mm

Spuitkoppen

1 open, 1 blind inbegrepen

Standaard toebehoren

Spuitpistool met lans

Kleur

Blauwe kap, zwart metalen frame

Optionele specificaties

RioPulse pulsator Pompaanpassing om het water in stoten door de slang te sturen. Bespaart ook batterij en water.
Antivriestank 30 liter antivriestank met circulatiemogelijkheid om de hogedrukpomp te beschermen
Extra hogedrukslanglengte 80 meter hogedrukslang in plaats van 60 meter
Vaste aanzuigleiding Venturi zuigvoorziening voor het vullen van de tank met oppervlaktewater
Tweede HD-haspel Vulhaspel omgebouwd tot 2e hogedruk haspel voor kleinere leidingen

Documentatie

Download catalogue eCityJet + eFlow One EN 2024 (PDF, 1,71 MB)
Header Product Page Aqua Jet