• Onze collega's vertellen

De andere kant van: Lennard Barendse

Een bedrijf is niets zonder zijn mensen. Maar wie zijn de mensen achter Rioned eigenlijk? Om Rioned een gezicht te geven, gaan we in gesprek medewerkers. Dit keer stelden we een aantal vragen aan Lennard Barendse. Wie is de man achter de harde werker?

Naam : Lennard Barendse
Functie
: Warehouse worker/magazijn medewerker, afdeling export
Leeftijd
: 36

Lennard @WORK

Wat zijn je voornaamste taken?
Ik ben magazijn medewerker, afdeling export. Ik zorg dat alle pakketten bij de klant aankomen. Ook het laden, en samen met de afdeling verkoop zorgen voor de juiste documentatie, hoort erbij.

Hoe kwam je ooit bij Rioned terecht?
In 2008 werkte ik bij een logistiek uitzendbureau. Rioned was een van mijn klanten. Door de crisis raakte ik daar mijn baan kwijt. Ik heb het uitzendbureau gevraagd mij op de hoogte te houden wanneer er een functie vrijkwam en dat was gelukkig bij Rioned; and the rest is history! Dat was 5 jaar geleden.

Hoe zou je Rioned omschrijven?
Als een familiair klein bedrijf, waar eigenlijk niks te gek is en waar veel kan. De omgang met personeel is vrij, je krijgt de ruimte.

Heb je lol in je werk?
Absoluut! Ik kom nooit met tegenzin. Heb fijn contact met al mijn collega’s en baal alleen als ik af en toe door en door natgeregend ben.

Wat is een klus die je voor altijd zal bijblijven?
Ik heb vorige week een machine op zijn kant laten vallen. Dat was mijn eerste schade gevalletje. Was een samenloop van omstandigheden. De pallet begaf het en ik had ‘m ook aan de verkeerde kant gepakt. En toen kiepte ‘ie’ van de vork af. Gelukkig nog maar één keer gebeurd.

Wat is een mooie klus?
Er was ooit een serie van 14 CityJets voor de UK. Daar hebben we toen vol trots foto’s van staan maken. Twee vrachtwagen volledig vol met CityJets; een machtig gezicht!

Wat is vervelend aan je werk?
Ach, als je alles hebt ingepakt voor een klant en er moet dan toch nog iets bij. It happens.

Vijf bijvoeglijke naamwoorden passend bij Rioned?
Klantgericht, commercieel sterk, familiair, soms wat hectisch (door gebrek aan ruimte bij grote klussen), flexibiliteit (na even mopperen zet iedereen de schouders eronder).

IMG 20150313 084956

Lennard @HOME

Wat is je privé situatie?
Ik ben getrouwd met Noortje en heb een dochter.

Behalve je vrouw/gezin, waar gaat je hart sneller van kloppen?
Van muziek, tattoos en motoren. Noem het type metal dat ik nu speel maar Stonerrock.

Hoe lang doe je dat al?
Vanaf mijn 15e speel ik in bandjes. Heb nooit een ander instrument bespeeld dan mijn stembanden. De eerste band waar ik in speelde heette Forcefeed. Daar heb ik hoge ogen mee gegooid; drie albums mee opgenomen, een videoclip gehad en door California getoerd. Via MySpace, de voorloper van Facebook, werd er contact met ons gezocht. Uiteindelijk is het een tour van 14 optredens geworden.

Wat is de laatste keer dat je hebt opgetreden?
Afgelopen zomer met band Gilo. De gitarist was helaas heftig ziek en sindsdien ben ik in de Stoner Rock beland. Ik speel nu in 2 bands: ‘Buckrider’ samen met mijn broer en ‘Blaine’. Beiden zijn mijn eigen initiatief. We zijn nu sets aan het opbouwen om hopelijk van de zomer te kunnen gaan spelen. We repeteren wekelijks, tot we een set van 3 kwartier hebben. Dan gaan we ons actiever promoten.

Kunnen wij je ergens beluisteren?
Er staan wel wat video’s op YouTube en ook op andere sites kun je me wel vinden.

En wat voor andere muziek hou je?
Singer songwriters en Soul. Je moet de passie van de muzikant kunnen horen.

Ga je veel naar concerten?
Sowieso maandelijks. En ik probeer ook elk jaar naar een festival te gaan.

Wat wil je nog toevoegen?
Dat ik af en toe announcer ben bij de sport van mijn vrouw Noortje. Die doet de stoere vrouwensport: Roller Derby. Ze stond afgelopen maand in de Viva. Ze draagt de Roller Derby naam ‘Dolly Deathstar’ (van Dolly Parton en Star Wars). Science fiction films kijken is ook een passie van ons.

Mijn huwelijk had zelfs een Star Wars thema. Mijn manchetknopen waren het logo van Star Wars en op de bruidstaart stonden Han Solo en Prinses Leah.

  • Onze collega's vertellen
Terug naar overzicht >