• Onze collega's vertellen

De mensen achter Rioned: Edwin van Dun

Schermafbeelding 2022 10 14 152725

Is het jou ook opgevallen? Regelmatig kom je nieuwe collega’s tegen in ons bedrijf. We groeien en versterken ons team voortdurend. In deze rubriek gaan we met onze nieuwe collega’s in gesprek. Zo geven we Rioned een gezicht. Deze keer maken we kennis met Edwin.

Naam : Edwin van Dun
Functie: Medewerker financiële administratie
Leeftijd: 45

Edwin van DunEdwin op de fiets

Edwin @WORK

Wat zijn je voornaamste taken?
Ik houd me bezig met alle werkzaamheden die op de financiële administratie worden gedaan. In die zin heb ik binnen deze afdeling een allround functie. Als bijzondere taak ga ik de financieel manager ondersteunen bij het maken van financiële rapportages.

Hoe kwam je bij Rioned terecht?
Ik was op zoek naar verandering, naar een nieuwe uitdaging. Ik werkte, voor ik bij Rioned kwam, voor een grote webwinkel in consumentenelektronica. Ook daar had ik een administratieve functie. Toen dat bedrijf werd overgenomen door een internationale elektronicaketen veranderde er veel. Dat was voor mij het moment om ook te veranderen. In diezelfde tijd wees een kennis mij op de vacature voor een administratief medewerker bij Rioned. Zo kwam ik met Rioned in contact. Ik heb gesolliciteerd en je ziet het, sinds 1 juni ben ik hier aan de slag.

Wat trekt je aan in deze functie?
Ik vind het prettig om in een ondersteunende rol te werken. Bovendien ben ik graag bezig met cijfers. Daar past het werk op een financiële administratie perfect bij. Het leuke bij Rioned is dat je hier alles hebt: loonadministratie, debiteuren, crediteuren en belastingzaken. Die variatie maakt het werk extra boeiend. Op zo’n financiële administratie zit je natuurlijk ook op een vertrouwenspositie. Dat betekent dat je discreet moet je werk moet omgaan. Maar juist dat is ook iets dat goed bij mij past.

Je zit nu een paar maanden bij Rioned. Voel je je al een beetje thuis?
Eigenlijk kwam dat gevoel al heel snel. Met mijn 2 collega’s op de afdeling heb ik een goede klik. Maar ook in de rest van het bedrijf voel je hoe prettig de sfeer hier is. Veel collega’s zijn al een behoorlijke tijd bij Rioned in dienst en dat is niet voor niets. We maken hier geweldige producten waar de mensen trots op zijn en omgekeerd is Rioned ook trots op zijn mensen. Er is hier veel waardering voor jou als medewerker, dat merk je aan alles. Daardoor voel ik me hier al lekker thuis.

Edwin @HOME

Hoe ziet je privé leven eruit?
Ik kom van oorsprong uit Brabant. Na mijn middelbare school ben ik in Amsterdam gaan studeren aan de HEAO. Daar heb ik ook mijn vrouw leren kennen. Wij zijn al 22 jaar gelukkig bij elkaar waarvan 11 jaar getrouwd. We hebben 3 kinderen. De oudste gaat naar de middelbare school, de andere 2 zitten nog op de basisschool.

Je bent niet in Amsterdam blijven hangen?
Nee joh, daarvoor trok Brabant te hard aan mij. Ik heb in Amsterdam een mooie studietijd gehad. Ik was daar ook behoorlijk actief buiten de studie om. Ik was lid van de propedeuseraad en van de medezeggenschapsraad van de HES, de Hogeschool voor Economische studies. Maar na die periode ben ik teruggekeerd naar het gezellige en warme nest van Brabant. Dat vind ik ook een heerlijke plek voor mijn hobby.

Je hobby, daar moet je meer over vertellen.
Fietsen, dat is mijn grote liefhebberij. Niet gezapig over een landweggetje, maar mountainbiken en racefietsen. In de praktijk zit ik in de zomermaanden vooral op de racefiets. Het mountainbiken is vooral iets voor de wintermaanden. Dat racefietsen doe ik vooral voor mezelf. Soms zit ik al om 6.00 uur in de ochtend op mijn fiets om een mooie afstand te rijden. Fantastisch, als de dauw nog over de weilanden hangt. Bij het mountainbiken doe ik regelmatig mee aan toertochten. Iedere zondag is er wel ergens een toertocht om aan deel te nemen. Ik fiets trouwens ook altijd tussen thuis en het werk, behalve als het weer echt bar slecht is.

Dat is een sportief leven. Daar gaat veel energie in zitten.
Zeker, maar het levert ook energie op. En natuurlijk een goede conditie. Als tegenhanger heb ik nog een heel andere hobby. Je zult het misschien niet direct verwachten, maar ik ben fanatiek verzamelaar van postzegels. Daarbij richt ik me specifiek op een aantal landen. Ik heb mooie verzamelingen van het Duitse Rijk, het Vaticaan, Portugal en Zwitserland. Die hobby is qua inspanning het tegengestelde van fietsen. Van postzegels verzamelen kom je helemaal tot rust.

Op de fiets tijdens bos en heidetocht
Op de fiets tijdens bos en heidetocht
  • Onze collega's vertellen
Terug naar overzicht >