• Klanten

Derde zuig/pers combinatie-unit voor Gemeente Zwijndrecht

Units

In 1992 bracht onze vertegenwoordiger Ronald Groenewege zijn eerste bezoek aan de gemeentewerkplaats aan de Ringdijk in Zwijndrecht. In 1994 heeft Rioned de eerste offerte voor de Gemeente Zwijndrecht mogen uitbrengen. Hieruit volgende in 1999 de eerste order voor een kolkenzuiger; volledig afgestemd op de wensen van de Gemeente Zwijndrecht. Nu, 21 jaar later, neemt de gemeente hun derde combinatie-unit in ontvangst.

Custom made en zeer compleet

De nieuwste kolkenzuiger van de Gemeente Zwijndrecht is een exclusieve en custom made zuig-pers unit, gebouwd op een Iveco Daily chassis met PTO aandrijving geleverd door Iveco Schouten. Zowel de hogedrukpomp als de vacuümpomp kunnen tegelijkertijd op vol vermogen worden aangedreven door de motor van de auto. De unit is uitgerust met een krachtige Jurop PNR73 vacuümpomp met een zuigcapaciteit van ca. 7.200 lpm en een Speck P45 hogedrukpomp met een capaciteit van 200 bar en 60 liter per minuut.

DSC03803

Naast een tweetal krachtige pompen is de unit voorzien van een hydraulisch kiepende, stalen tank met een inhoud van 2.000 liter (1.500 liter vuil water/ 500 liter schoon water). Ook heeft de kolkenzuiger een volledig hydraulisch bedienbaar achterdeksel, een zwenkbaar hydraulisch hogedruk haspel met RioFree vrijloop, RioPulse pulsator functie en een hydraulisch aluminium zuighaspel met afkoppelbare zuigbuis. Als kers op de taart is deze unit uitgerust met een hydraulische uitschuifbare 3” zuigarm met spoelleiding, welke gemonteerd is op de bovenzijde van de tank. Hierdoor wordt positionering t.o.v. van de straatkolken en het leegzuigen ervan vereenvoudigd.

DSC03785

Ook aan de praktische veiligheid en hygiëne is gedacht. Daarom is de unit voorzien van een zwaailamp en werklamp, speciale opbergruimte voor een bezem, hark en pionnen, afsluitbare ladekasten om overig gereedschap in op te bergen en een aflaatkraan waar na de werkzaamheden de handen kunnen worden gewassen.

Dankzij het eControl+ bedieningssysteem en een 7-kanaals RioMote afstandsbediening kunnen alle belangrijke functies probleemloos door één persoon worden bediend

Ideaal voor calamiteiten en moeilijk bereikbare kolken

De Gemeente Zwijndrecht heeft hun grote kolkenzuiger zo’n 30 jaar geleden verkocht. Het overgrote deel van het kolkenwerk wordt namelijk aanbesteed. Omdat er toch nog calamiteiten binnen de gemeente zijn waarbij een kleine kolkenzuiger een uitkomst bood, hebben zij gekozen voor deze Rioned combinatie unit

Door het compacte formaat is de inzetbaarheid van de unit zelfs vergroot. De Gemeente Zwijndrecht gebruikt de unit voor het zuigen van kolken op moeilijk toegankelijke plaatsen zoals speelplaatsen, schoolpleinen, woonerven, hofjes en fietspaden. Daarnaast kan deze compacte wagen ook makkelijk ter plaatse komen bij calamiteiten waar sprake is van wateroverlast, rioolverstoppingen, storingen onderhoud aan mini-gemalen en nog vele andere situaties.

Linkpost

Gepaste afstand

In het kader van Corona heeft de sleuteloverdracht uiteraard op gepaste afstand plaatsgevonden. Hierdoor kon er helaas maar een beperkte delegatie naar onze fabriek in Tilburg komen voor uitleg over de nieuwe unit. Daarom is onze vertegenwoordiger Ronald Groenewege later nog langs gegaan bij de Gemeente Zwijndrecht om ze deze prachtige taart te overhandigen. Wij danken de Gemeente Zwijndrecht voor het vertrouwen in Rioned en wensen hen veel succes en werkplezier met hun nieuwe kolkenzuiger!

20200527 081651

Bent u ook op zoek naar een op maat gemaakte oplossing? We denken graag met u mee! Neem dan contact op via +31 (0)13 547 91 00 of mail naar [email protected]

  • Klanten
Terug naar overzicht >