• Klanten

De eerste RioCom voor Rions Riooltechniek

IMG 6136

Rions Riooltechniek is een gerenommeerd rioolspecialist met meer dan 30 jaar ervaring. Ooit begonnen in Maastricht, maar tegenwoordig in heel Zuid-Nederland actief. Met vestigingen in Maastricht, Nuth en Tilburg en meer dan 70 werknemers in dienst, houdt Rions zich dagelijks bezig met het aanleggen, onderhouden, reinigen, inspecteren, repareren en renoveren van het complete rioolsysteem. Om al deze werkzaamheden uit te kunnen voeren, heeft Rions al verschillende Rioned machines waaronder een aantal , en . Sinds deze maand kunnen ze ook de aan dit rijtje toevoegen. Onze vertegenwoordiger Clément Thobie ging langs op het hoofdkantoor in Maastricht om de sleutels, en een heerlijke slagroomtaart, te overhandigen. 

Remy van Dijk, directeur van Rions Riooltechniek, is enthousiast over de mogelijkheden van de RioCom. “Deze combi zal voor verschillende klussen worden ingezet. Een groot voordeel is het compacte formaat en de wendbaarheid. Zo kunnen we in krappe stadscentra gemakkelijk lijngoten en vetputten leegzuigen en schoonspuiten. Deze locaties zijn met een grote zuigunit toch moeilijk of zelfs onmogelijk te bereiken.”.

IMG 6124

Compacte krachtpatser

Het is dus wel duidelijk dat de RioCom zijn succes te danken heeft aan zijn compacte afmetingen, ongekend krachtige pompen en grote mate van gebruiksvriendelijkheid. In Engeland wordt deze categorie voertuigen aangeduid als ‘single resolution vehicles’, voertuigen dus die alle problemen oplossen en zonder assistentie de klus klaren. Met een tankcapaciteit van 3.000 liter is deze combi unit voor de meest uiteenlopende riool klussen inzetbaar.

Waar in het verleden veel grotere combi’s werden ingezet om ernstig vervuilde rioleringen te reinigen, vetputten te legen of ondergelopen kelders leeg te zuigen, verschijnt de RioCom steeds vaker. Deze kan gewoon in één of twee parkeervakken worden geparkeerd, zonder dat het wegverkeer hier hinder van ondervindt. De RioCom wordt gebouwd op een 7,5 tons Mitsubishi Fuso Canter chassis en heeft een totale lengte van iets meer dan 6 meter. Met de 9-kanaals RioMote afstandsbediening worden start/stop, gasregeling en pompen door één persoon bediend. Omdat het om een PTO-uitvoering op een Euro-6 type chassis gaat, heeft de RioCom ook toegang tot lage emissiezones.

Meer informatie?

Wij wensen Rions Riooltechniek veel werkplezier met hun nieuwe RioCom! Bent u na het lezen van dit artikel ook benieuwd naar de mogelijkheden van de RioCom? Neem dan contact op met uw Rioned verkoopadviseur of mail naar

  • Klanten
Terug naar overzicht >