• Producten

Maak het werk gemakkelijk met de juiste spuitkop

Schermafbeelding 2022 09 20 091028

Rioned heeft een uitgebreid aanbod spuitkoppen voor iedere hogedrukreinigingsmachine. Deze zijn geschikt voor de meest uiteenlopende verstoppingen in buizen met een maximale diameter van 600 mm. Het gebruik van de juiste spuitkop draagt bij aan de optimale effectiviteit van uw hogedrukreinigingsmachine en kan u veel tijd besparen. 

Voor elke klus een geschikte spuitkop

Onze spuitkoppen zijn in te delen in twee hoofdcategorieën: radiale spuitkoppen en roterende spuitkoppen. De radiale spuitkoppen zijn vooral geschikt voor ontstoppingsklussen. Dankzij hun statische waterstralen leveren de spuitkoppen een grotere trekkracht. Roterende spuitkoppen hebben een 360° bereik en zijn daardoor juist beter in het reinigen van de buis. Ze worden vaak ingezet na het ontstoppen of juist om verstoppingen te voorkomen. 

Ook voor de verschillende typen verstoppingen zijn er verschillende spuitkoppen verkrijgbaar. Zo leveren wij spuitkoppen die zeer geschikt zijn voor het verhelpen van huis-tuin-en keukenverstoppingen door bijvoorbeeld vet- of zeepresten. Andere spuitkoppen zijn gewapend met kettingen of staaldraden, zodat ze het aller zwaarste werk aankunnen: kalkafzetting, cement- of betonresten, vet en wortels. Hiernaast levert Rioned ook enkele bijzondere spuitkoppen voor zeer specifieke situaties, zoals wortelsnijders en zandschoenen. In onderstaande tabel kunt u terugvinden welke spuitkop het meest geschikt is voor welk type verstopping.

Tabel verstopping spuitkop

Onze spuitkoppen zijn leverbaar als open of blinde kop. Een open spuitkop heeft aan de voorzijde én aan de achterzijde openingen waar het water door naar buiten spuit. De waterstralen aan de voorzijde zorgen voor de ontstopping, terwijl de waterstralen aan de achterzijde trekkracht en reiniging leveren. Een blinde spuitkop heeft alleen aan de achterzijde openingen voor maximale trekkracht en reiniging.

Tip: vervang op tijd de inzetspuitkoppen!

De spuitgaten in een spuitkop slijten door de waterkracht. Hierdoor verliest de spuitkop druk. De meeste spuitkoppen zijn daarom voorzien van vervangbare inzetspuitkoppen. Door de inzetspuitkoppen te vervangen hoeft u niet direct een gehele nieuwe spuitkop aan te schaffen en gaat de spuitkop veel langer mee. Naast de stalen inzetspuitkoppen zijn er ook keramische inzetspuitkoppen, deze zijn nog beter bestand tegen slijtage.

De juiste spuitkop is het halve werk

Om optimale resultaten te behalen heeft u dus de juiste spuitkop nodig. Echter, de kwaliteit van de hogedrukslang is minstens net zo belangrijk. Rioned heeft een eigen type lichtgewicht slang ontwikkeld met een enkele stalen binnen mantel voor flexibiliteit en een bijzonder gladde binnenkant. De MaxFlow hogedruk slang heeft een grotere binnendiameter waardoor drukverlies tot een minimum beperkt blijft. De MaxFlow slang is verkrijgbaar in verschillende diameters en lengtes. Om beschadiging aan de slang bij invoer in een put te voorkomen, zijn er bovendien verschillende typen leverbaar.

Spuitkop 1

USB spuitkoppen, nieuw bij Rioned

Sinds kort mogen wij ons met trots dealer van USB spuitkoppen noemen. USB is een Duitse producent van hoogwaardige, roestvrijstalen spuitkoppen. De spuitkoppen zijn met precisie ontworpen om duurzaamheid en superieure reinigingsprestaties te garanderen. Door uitsluitend gebruik te maken van de sterkste en duurzaamste industriële materialen zijn de spuitkoppen resistent tegen chemicaliën, zuren en logen en andere minerale stoffen.

Wat maakt USB spuitkoppen beter?

USB spuitkoppen zijn zo ontworpen dat ze beter reinigen met minder water. Daarnaast kunnen ze ook gebruikt worden om gerecycled water te verspuiten. De spuitkoppen zijn gemaakt van gehard roestvrij staal en zijn zeer gebruiksvriendelijk en onderhoudsvrij. De spuitkoppen worden namelijk geremd door lagers in plaats van olie, waardoor interne onderdelen gedurende het eerste jaar niet gesmeerd of vervangen te worden.

Onlangs hebben we de Primus, Pipe Wolf 3D en Turbo 0 set toegevoegd aan ons assortiment. Deze roterende spuitkoppen zijn voorzien van een ½” aansluiting en hebben een capaciteit van 55 liter per minuut. Deze spuitkoppen zijn geschikt voor het verwijderen van wortels, vet, lichte aanslag en minerale verstoppingen.

USB nozzles

Wilt u meer informatie over USB spuitkoppen, of over welke voor uw machine en in uw situatie geschikt zijn? Neem dan contact op met uw Rioned verkoopadviseur of mail naar [email protected]!

  • Producten
Terug naar overzicht >