• Producten

Minder gewicht in je bestelbus, meer geld in je portemonnee

Urban Jet van Rioned ingebouwd in een Mercedes Vito

De compacte en lichtgewicht UrbanJet ingebouwd in een Mercedes Vito

Voor veel rioolreinigingsbedrijven ligt het accent op de uitvoering van het werk. Logisch, er is altijd veel vraag en rioolproblemen moeten snel opgelost worden. Dus mouwen opstropen, met je bus vol apparatuur en gevulde watertanks de weg op en aan de slag. Niet alleen je hogedrukmachine maar ook al je materiaal mee in de bus zodat je zeker niets vergeten bent. En voor je het weet, is je bus door drukte en tijdgebrek veranderd in een rijdende opslagplaats. Kan dat niet slimmer en efficiënter? Zelfs zo dat je er geld aan overhoudt?

Vervoer niet meer dan nodig is en bespaar veel geld

Hoe zwaarder je bestelbus, hoe meer brandstof je verbruikt. Dat snapt iedereen. Elke 100 kilo extra gewicht in je bestelbus betekent ongeveer een halve liter extra dieselverbruik per 100 km. Bij een adviesprijs van € 1,40 per liter kost elke 100 kilo je dus € 0,70 per 100 km. Dat lijkt niet spectaculair. Maar als je gaat rekenen, kom je toch al gauw op een aardig bedrag. Bij 30.000 km per jaar en gemiddeld 300 kilo extra gewicht aan materiaal in je bus en water in je watertanks, praat je al over € 630,00. Heb je meerdere bestelbussen rijden, dan lopen de kosten aardig op. Geld dat je allemaal kwijt bent aan het meezeulen van materiaal en water. Zonde, dat geld besteed je vast liever aan andere dingen. Bovendien boek je bij minder gewicht niet alleen geldwinst. Ook de bestuurbaarheid van je bus verbetert enorm. Hij trekt beter op, stuurt lichter, heeft een kortere remweg en ligt stabieler op de weg. Kortom, alle reden om eens te bekijken of dat niet anders kan.

Urban Jet Rioned

UrbanJet: de compacte en lichtgewicht HD reinigingsmachine van Rioned

3 tips voor minder gewicht in je bestelbus

Tip 1: Kies voor een lichtgewicht hogedruk reinigingsmachine van Rioned. De UrbanJet is zo’n lichtgewicht HD machine. De UrbanJet is ontwikkeld voor werk in en rond huizen, winkels en kantoren. Door zijn lage gewicht is de UrbanJet zeer geschikt voor 3.5 tons voertuigen. De UrbanJet weegt 90 kilogram minder dan een CityJet en heeft vergelijkbare opties.

Tip 2: Rij niet continue met volle watertanks als dat niet nodig is. Volle watertanks leiden niet alleen tot een hoger brandstofverbruik, ze veroorzaken ook een veel minder stabiele wegligging. Een zwaar beladen bestelbus met ook nog eens volle watertanks heeft de neiging om bij wijze van spreken over de weg te dweilen.

Tip 3: Overweeg de overstap van een inbouwmachine naar een aanhanger. Bijvoorbeeld de FlexJet+of de MultiJet van Rioned. Je kunt de aanhanger op zijn plaats laten staan als je de machine niet nodig hebt. Dat gewicht heb je dus niet langer bij iedere klus op sleeptouw. Bovendien heb je dan altijd veel meer ruimte in je bus voor andere zaken. Vanwege die voordelen heeft Wessex Water, een van onze Engelse klanten, de overstap naar aanhangers in plaats van inbouwmachines gemaakt.

Meer weten?

Ben je binnenkort toe aan de aanschaf of vervanging van een hogedruk rioolreinigingsmachine? Of ga je je bestelbus vervangen? Misschien is dat het ideale moment om eens goed te bekijken welke opties je hebt om gewicht te besparen en geld over te houden. Heb je daarover vragen of wil je meer informatie? De klantenservice van Rioned helpt je graag verder.

  • Producten
Terug naar overzicht >