• Producten

MultiJet, krachtpatser en lieveling van gemeentes

Multijet finance feature

Hij is de lieveling van veel Nederlandse gemeentes. Je komt hem tegen in tal van Nederlandse gemeentes en dat worden er steeds meer. Geen wonder ook, want deze krachtpatser kan veel klussen met gemak aan. We hebben het over de MultiJet. De krachtige rioolreinigingsmachine van Rioned Tilburg voor het zwaardere werk.

Een krachtige rioolreinigingsmachine

In elke gemeente liggen grote rioolbuizen en duikers die onder de weg doorgaan. Om dat te onderhouden heb je een krachtige machine nodig die veel water mee kan nemen. Ook moet je er ook op veel plaatsen makkelijk mee kunnen komen. Soms zijn straten smal of is er eenrichtingsverkeer. Dan is een grote vrachtwagen niet praktisch en bovendien zeer prijzig. De MultiJet is een veelzijdige, makkelijk mee te nemen aanhanger met een stabiele wegligging achter elk trekkend voertuig.

Oliespoorreiniging

De MultiJet kan uitgerust worden met een oliespoorreinigingssysteem. Dat is een heel interessante optie voor veel gemeentes. Een MultiJet met zo’n systeem reinigt makkelijk en snel het wegdek als daar olie op is gekomen na een ongeluk of lekkage. Het is voor gemeentes een goedkope en effectieve oplossing. Het alternatief voor het opruimen van olie is namelijk om de brandweer in te schakelen. Die gaat dan met meerdere personen en een brandweerauto op pad om de weg weer schoon te maken. Je kunt je voorstellen wat dat kost. De MultiJet met oliespoorreiniging verdient zich dan ook snel terug bij herhaalde inzet.

Het oliespoorreinigingssysteem werkt met koud water. Aan het water wordt een speciaal reinigingsmiddel toegevoegd om de olie op te lossen. Al rijdend over het oliespoor spuit een sproeibalk de olie onder hoge druk van de weg. In principe kan dit systeem in allerlei capaciteiten geleverd worden. Maar de ervaring leert dat 150 tot 200 bar de ideale druk is om de weg te reinigen.

De MultiJet

De MultiJet is ideaal voor hogedrukreiniging en rioolreiniging als het zwaar wordt. Rioolbuizen tot een diameter van 600 mm kan deze machine met gemak aan. En met de optie voor oliespoorreiniging is de MultiJet ook nog eens multi-inzetbaar. De gepatenteerde hogedrukhaspel is ergonomisch geplaatst. De haspel is 90° + 180° zwenkbaar is, wat zorgt voor optimaal bedieningsgemak. De haspel kan in verschillende werkstanden worden vastgezet. Hierdoor kan de slang ook in eenrichtingsstraten in de juiste werkrichting op- en afgerold worden.

Het motor/pompcompartiment is volledig gesloten en voorzien van een bodemplaat en brandvertragend isolatiemateriaal. In combinatie met een speciaal uitlaatsysteem zorgt dit voor een extreem laag geluidsniveau van de machine.

De MulitJet heeft aan beide zijden van de? machine een 400 liter watertank. De watertanks zijn zodanig geconstrueerd dat bij het klotsen van het water in de tank, de gewichtsverplaatsingen tot een minimum beperkt blijven. Het zwaartepunt van de machine is extreem laag waardoor de aanhanger met zowel volle als lege watertanks goed op de weg ligt.

De MultiJet is in diverse uitvoeringen te verkrijgen en kan met talloze opties worden uitgebreid. Meer weten over de MultiJet en alle opties. In de brochure staan alle specificaties op een rij.

  • Producten
Terug naar overzicht >