• Producten

De CityJet met V1505-CR Turbo motor: Wat verandert er precies?

City Jet vito

De Rioned CityJet is ondertussen een welbekend gezicht in de wereld van rioolreiniging. Het is de meest gebruikte rioolreinigingsmachine ter wereld. De CityJet is leverbaar in veel verschillende capaciteiten, waardoor deze machine zeer geschikt is voor de meest uiteenlopende klussen. Vanaf nu is de CityJet ook leverbaar met de Kubota diesel V1505-CR Turbo motor. Wat is er nieuw en wat zijn de verschillen met de huidige motoren precies? Daar gaan we in dit blog uitgebreid op in.

De standaard op het gebied van gebruiksgemak

De Rioned CityJet zet al jaren de standaard op het gebied van design, prestaties en betrouwbaarheid. Duizenden gebruikers over de hele wereld vertrouwen dag in, dag uit op hun CityJet. Door het uiterst compacte formaat en lage gewicht van de machine laat hij in de bestelauto voldoende opbergruimte over voor gereedschappen en andere uitrusting. 

Waarom kiezen voor de CityJet met Kubota diesel V1505-CR Turbo motor?

Binnenkort hebben we hem in huis; de langverwachte Kubota diesel V1505-CR Turbo motor. Deze motor is voorzien van een common rail injectie systeem, voor maximale verneveling van de brandstof, katalysator en roetfilter. De lucht die de machine verlaat is hierdoor, bij wijze van spreken, zelfs nog schoner dan de lucht die de machine ingaat! Hiermee voldoet de CityJet met V1505-CR T motor aan alle eisen van de huidige emmissienorm Stage V

Deze combinatie is bij uitstek geschikt voor klanten die graag een machine met dieselmotor willen, omdat ze ook een bedrijfsbus met diesel rijden en hun machine iedere dag intensief gebruiken. Een hogedruk rioolreinigingsmachine met dieselmotor is namelijk zeer geschikt om veel en langdurige klussen uit te voeren. Een ander voordeel is dat een dieselmotor minder warm wordt dan een benzinemotor. Ook produceert een dieselmotor minder lawaai, wat de machine zeer geschikt maakt voor het werken in drukke plekken zoals stadscentra en woonwijken. 

Naast dat het dus erg praktisch kan zijn om voor de V1505-CR T dieselmotor te kiezen, is deze motor ook nog eens beter voor het milieu dan reguliere dieselmotoren. De regeneratie van het filter (dit wil zeggen: het verbranden van roetdeeltjes in het filter) vindt automatisch plaats op een door de gebruiker gekozen moment, zodat het werk nooit stil ligt. 

V1505 CR t

Het vermogen van de V1505-CR T doet zeker niet onder voor de huidige motoren waarmee de CityJet geleverd kan worden. Deze nieuwe motor levert namelijk 33kW (44 HP). De nieuwe CityJet kan daarmee alle vertrouwde capaciteiten, zoals 150 bar / 100 lpm, 250 bar / 60 lpm, 200 bar / 72 lpm en 320 bar / 46 lpm, probleemloos leveren. Qua prijs ligt de CityJet met nieuwe V1505-CR T iets hoger dan een CityJet met benzinemotor. Bovendien is de machine ook zo’n 60 kg. zwaarder.

De CityJet zit vol met handige functies en biedt tegelijkertijd een ongeëvenaard bedieningsgemak. Met de RioMote afstandsbediening wordt de machine makkelijk door 1 persoon bediend, eControl+ en 180° een zwenkbaar haspel. Op dit haspel kan tot wel 140 meter 1/2” hogedrukslang. Dankzij het RioFree-vrijloopsysteem wordt het haspel zonder weerstand in de hydrauliek afgerold.

De nieuwe CityJet met Kubota diesel V1505-CR T motor kan met ingang van heden besteld worden. De eerste machines zullen in het begin van 2021 worden uitgeleverd. Neem voor meer informatie, prijzen en beschikbaarheid contact met ons op!

Stage V - De nieuwe standaard

Met de invoering van de nieuwe Stage V emissie eisen heeft haar producten pakket flink onder handen genomen. Hierdoor kunnen we nu voor iedere klant een passende oplossing bieden, waar ook ter wereld. Machines met aandrijving door middel van diesel, benzine, PTO en zelfs elektrisch, alles is mogelijk. Neem contact op met uw Rioned verkoopadviseur, mail naar of bel naar +31 (0)13 547 91 00. Onze collega’s denken graag met u mee, om ook voor u de beste oplossing te vinden!

  • Producten
Terug naar overzicht >