• Producten

Onderhoud aan uw Rioned camera systeem

Net zoals bij iedere machine, zal regelmatig onderhoud aan uw Rioned camerasysteem bijdragen aan een langere levensduur van de camera. Daar willen we u graag bij helpen! Daarom hebben we deze checklist met belangrijke onderhoudspunten samengesteld, zodat u zo lang mogelijk gebruik kunt maken van uw Rioned camerasysteem.

Voordat we beginnen…

We hebben deze checklist niet opgesteld om u te leren hoe u de inspectie camera bedient. We begrijpen dat u weet hoe u verstoppingen en lekkages in leidingen kunt opsporen. We delen daarom graag de onderhoudstips die we in de loop der jaren van een aantal professionals hebben opgepikt, en die ervoor hebben gezorgd dat zijn langer plezier hadden van hun camerasysteem.

De camera invoeren

Het maakt niet uit hoe goed het onderhoud aan de camera ook is, er is één onderdeel van het systeem dat bij herhaaldelijk gebruik zal verslijten en hierdoor moet worden gerepareerd. We hebben het natuurlijk over de duwkabel, de eerste paar meter om precies te zijn. Deze komt telkens tegen de ingang van de leiding aan, waardoor de buitenkant kan slijten en uiteindelijk de bekabeling binnenin bloot kan leggen. Wanneer dit gebeurt is het tijd om de duwkabel opnieuw te laten sluiten.

Deze duwkabel is doorgesleten, waardoor de bekabeling bloot komt te liggen.

X Sru1pz 5v0n A Oa R Y0g Gu D18 Ngna L gs4nqm Ynuw MS0ndk2 A M70 Nfv P9f Tir E Qn50 Ybpzx m J Eqb Jl BS6 GGK Mmy Cca5j Hvn WRRBIF0 HP3o XJ1 ULE3 Jgfe9 L3g VFD Ti Y Qzu Q

DE OPLOSSING

Door een invoerbuis te maken van een overgebleven stuk buis wordt de scherpe invoerhoek verruimd, waardoor er minimale wrijving op de duwkabel ontstaat en daaropvolgende slijtage van de duwkabel wordt verminderd. Wanneer de invoerhoek minder scherp is, kunt u een stuk renovatiekous van ongeveer 30 cm aan weerszijden van de ingang gebruiken, om de invoer te versoepelen.

De inspectie uitvoeren

De camera blijft een middel om leidingen te inspecteren, en is daardoor niet geschikt om door een verstopping heen te duwen. We ontvangen vaak camera’s ter reparatie met geknikte duwkabels, gebarsten lenzen en daaropvolgend binnendringend water. Er wordt vaak gezegd dat de camera niet gebruikt is voor het verhelpen van een verstopping. Dit blijkt meestal toch niet zo te zijn wanneer we de videobeelden hebben bekeken..

DE OPLOSSING

Geduld, helaas is het soms niet anders. Wanneer de blokkade niet voorzichtig opzij kan worden geduwd, zal u de inspectie toch even moeten onderbreken en de blokkade verhelpen met daarvoor bestemd gereedschap. Vervolgens kunt u weer verder met uw inspectie. Uiteindelijk is dit niet alleen beter voor uw gereedschap, maar bespaart het u ook nog eens geld! Als u te veel druk uitoefent om een blokkering met de camera te verhelpen, kan uw duwkabel knikken.

Kink blauw

De snelheid van de duwkabel controleren

Onze camerasystemen hebben een duwkabellengte variërend van 40 tot 120 meter. Wanneer u niet oplet met de handrem, kan het gebeuren dat de kabel ineens heel ver en snel afrolt. Hierdoor loopt u het risico dat de camerakop beschadigd raakt wanneer deze plotseling tot stilstand komt. Daarnaast kan het gebeuren dat de duwkabel knikt en gerepareerd moet worden.

DE OPLOSSING

Bedien de handrem. Het is geen geval van “aan” of “uit”. De handrem helpt u de duwkabel gecontroleerd in de leiding in te voeren. Door de kabel af te remmen wordt deze gestabiliseerd. Door de rem weer los te laten zal deze verder de leiding in worden geduwd.

De handrem kan gebruikt worden om de snelheid van de duwkabel te controleren

O NSY2w Njkmpkd Km2a Gv Fvx VQO1t Rvm Q Dve WTP51 Pju NS7 Ax6 HEQ0 U0c3n UWE Eg I Ei Ydn Dc R84ji W7 Kq Mk OJ75 D6b Br M4zhy1 64 Oy2 DJR7 Eyvh PN Clpyz W0 Bgotvs Fpm HV Wn D4h

Uw camerasysteem schoonmaken

Wanneer u uw MaxCam of FlexCam gaat schoonmaken is het belangrijk om te zorgen dat de besturingsunit is gesloten en de clips aan de zijkant zijn vastgezet. Wanneer u een tuinslang tot uw beschikking heeft, kunt u de kabel en haspel lichtjes afspuiten om het losse vuil te verwijderen. U kunt uiteraard ook een borstel en een emmer gebruiken om het vuil van de kabel en haspel te borstelen. Het is niet aan te raden om het camerasysteem te reinigen met een hogedrukreiniger.

We raden aan om na elke klus de geleiders, welke de duwkabel terug op de haspel begeleiden, te controleren. Vuil kan zich hier ophopen en opdrogen. Dit opgedroogde vuil kan ervoor zorgen dat de kabel bij het volgende gebruik moeilijker uit zal afrollen. .

Een andere methode om de levensduur van uw duwkabel te verlengen, is door de duwkabel na gebruik te reinigen wanneer u deze oprolt op de haspel. Pak met een droge doek in de ene hand de duwkabel lichtjes vast, terwijl u met uw andere hand de kabel doorvoert en oprolt. Zo verwijderd u eenvoudig los vuil en wordt het camerasysteem minder snel vies.

Duw de rubberen flap naar beneden om een waterdichte afdichting te creëren voordat u gaat schoonmaken.

Q BNM Ep Key Uabh8 Z3d58ak0 U Tf I Cy2 TU7 Rfeckad2ssq9 K s hgn R Cq Aoj8z Tz Fik6 So Pl0b Sxz7 Jx OWX Hd Ep AZI5ky Fbv5ozn I9h Va Z Xq Uq8u R Evt Z Fd V Ntqy f Chizzv M7 LY Nh5

De besturingsunit is regen- en spatwaterdicht wanneer alle aansluitingen volledig zijn afgesloten. We raden aan om de besturingsunit te reinigen met antibacteriële doekjes. Zorg er bij het schoonmaken van de unit voor dat u de beschermende rubberen flap stevig hebt ingedrukt om de gegevens poorten aan de rechterkant van het scherm volledig af te sluiten. Het is ook belangrijk om ervoor te zorgen dat de kabel connectoren of rubberen stoppen aan de achterzijde stevig op hun plaats zitten om het binnendringen van water te voorkomen. Heeft u de besturingsunit gebruikt in de regen, of is deze nog vochtig van het schoonmaken? Laat de besturingsunit dan eerst drogen voordat u deze sluit. Ingesloten vocht of water zal het systeem binnendringen en een defect veroorzaken aan het besturingssysteem.

De camerakop opbergen

Deze tip is een simpele tip. Vanuit onze ervaring zullen veel mensen zich in deze situatie herkennen, maar het is beter voor de levensduur van het camerasysteem om deze tip op te volgen. Wanneer u uw camerasysteem vervoert, is het verleidelijk om de stuiterende camerakop in het frame van de duwkabel vast te zetten. Dit is niet verstandig. Hierdoor zal de camerakop uit vorm worden gebracht en uiteindelijk de kwaliteit van uw camera inspecties verslechteren.

De camerakop in de haspel opbergen zal de camerakop uit vorm brengen.

Qhd O0a5 G Tz P Buwm7 GF2 T2260 Bs O6elco E Fn M Uvhe BFMBGZ 3o nuqyn Opxzgqn Vu7 Hu D Kj X64hu8 O7 V9 Yc Dk8 am L1 C dww X4 82h W2 PX Ikvfq Kl6d Jxuf A Gug Yvpazibj4w b86

DE OPLOSSING

Rol de haspel zo ver mogelijk op, totdat de camerakop niet meer kan rond stuiteren. Trek daarna de handrem aan om de haspel te vergrendelen. Zo stuitert de camerakop niet, en wordt hij ook niet uit vorm gebracht. U kunt ook de camerakop tussendoor loshalen. Zorg ervoor dat u de meegeleverde metalen stofkappen aansluit op zowel de camera connector als de duwkabel. Zorg er daarnaast voor dat u de pinnen in de connector correct uitlijnt wanneer u de camera opnieuw bevestigt.

Met de meegeleverde moersleutels kunt u de camerakop losser of vaster zetten.

N Q Mr Dn9fkjzk2w LO Cv05 T2 s E71sq4g35d7d2e Y2 Frc D2 V b TR7cuu Fr4 Wv Mg1 RU8 B8 Lh AP2 N Po N Uo1 mi D Nh Kf Gfwy Bp GJ2 ANA6a Qchl D Rr HPQF b DN Yk F Uub0t Y Ls OMR6tc ZL2

Het camerasysteem opbergen in de auto

Natuurlijk heeft elke auto een andere indeling. Daarom delen we een aantal eenvoudige en algemeen toepasbare aanbevelingen.

DE AANBEVELINGEN

1. Wanneer er beperkte opbergruimte is, zorg er dan in ieder geval voor dat het camerasysteem niet kan bewegen wanneer u onderweg bent. Een camerasysteem kan wel meer dan 29 kg wegen, dus een losliggende MaxCam kan behoorlijk veel schade aanrichten. Niet alleen aan zichzelf, maar ook aan omliggend gereedschap en andere materialen.

1.1 Wanneer er voldoende ruimte is, dan kunt u uw camerasysteem het beste vastzetten met spanbanden. Let wel op dat u de spanbanden om het volledige camerasysteem heen doet, om zo de druk te spreiden. Wanneer u de camera alleen vastzet aan de buizen van het frame, dan kunnen deze buigen onder hoge druk.

2. Ontkoppel en verwijder de besturingsunit van het camera frame. We raden aan om de besturingsunits in de cabine van de auto op te bergen, zodat deze niet beschadigd raakt.

Samengevat

Er is duidelijk een verband tussen het onderhoud aan uw camerasysteem en de levensduur ervan; deze regel is eigenlijk op de meeste gereedschappen en machines van toepassing. Hopelijk helpen deze onderhoudstips u om de levensduur van uw camerasystemen te verlengen en reparaties te voorkomen. Wanneer u toch hulp nodig heeft staat ons deskundige serviceteam voor u klaar, om u zo snel mogelijk weer op weg te helpen!

  • Producten
Terug naar overzicht >