• Producten

RioFlex - De nieuwe, flexibele manier van rioolreiniging

Rioned Juli 2020 Capture Rebels 17 lr

Het aantal gebruikers van rioolreinigingsapparatuur op hoge snelheid neemt ieder jaar toe. Waar deze methode ooit begon als een freesmachine voor renovatie van buizen met een kleine diameter, wordt het nu meer en meer gebruikt voor het reinigen en ontstoppen van allerlei soorten buizen. De nieuwe RioFlex is een flexibele rioolreinigingsmachine die speciaal ontworpen is voor het snel en effectief verwijderen van roest, cement, kalk en kleine boomwortels in betonnen, gietijzeren en PVC afvoeren. Dankzij de hoge rotatiesnelheid, welke maximaal 3.000 omwentelingen per minuut kan behalen, kan elk deel van de afvoerbuis grondig worden gereinigd.

Flexibel en krachtig 

De nieuwe Rioned RioFlex is een flexibele, stille en krachtige rioolreinigingsmachine geschikt voor afvoeren van Ø 38 mm tot Ø 150 mm. Het hoge toerental maakt de RioFlex uniek in zijn soort. Dankzij de hoge rotatiesnelheid zijn zeer hardnekkige verstoppingen zoals cement, kalk en boomwortels in een handomdraai te verwijderen. De RioFlex kan tot 3.000 RPM (rotaties per minuut) produceren, maar in de praktijk blijkt dat 1.500 RPM voldoende is om dagelijkse werkzaamheden uit te voeren. De machine hoeft dus niet op vol vermogen te draaien. De veer is beschermd met een flexibele buitenhoes waardoor de kabel door de krapste bochten kan.

Om de hoge rotatiesnelheid te kunnen bereiken, is de uitgerust met een krachtige 0,55 kW elektromotor. Deze speciaal ontwikkelde motor is zowel stiller als krachtiger dan aandrijvingen die zijn gemaakt voor gangbaar handgereedschap zoals haakse slijpers. De stille motor maakt de RioFlex bij uitstek geschikt voor klussen in appartementen en drukke plaatsen zoals winkelcentra en scholen.

De voordelen van rioolreiniging op hoge snelheid

Rioolreinigingsmachines op hoge snelheid zijn zeer effectief voor het reinigen van afvoeren. De rotatiesnelheid is traploos instelbaar. Zo kunt u afhankelijk van de toestand van de buis, het materiaal en het type vervuiling de rotatiesnelheid eenvoudig aanpassen tijdens de werkzaamheden. Een ander bijkomend voordeel is dat u dankzij de flexibele buitenhoes van de veer tijdens het werken met de de buis kunt inspecteren met een inspectiecamera. De RioFlex kan worden geleverd met een reeks gespecialiseerde reinigingskoppen voor een optimale werking in verschillende afvoeren en diameters.

Rioned Juli 2020 Capture Rebels 4 lr

Afstandsbediening

De is de enige rioolreinigingsmachine in zijn klasse die wordt geleverd met een radiografische afstandsbediening met display. Met behulp van de afstandsbediening kunnen de maximale rotatiesnelheid en het koppel traploos worden ingesteld, waardoor het risico op schade en ongevallen wordt geminimaliseerd. Het LED display op de afstandsbediening geeft ook het koppel en de rotatiesnelheid van de reinigingskop weer terwijl de veer door de buis gaat. Hierdoor krijgt u gelijk een duidelijke indicatie van de effectiviteit van uw reinigingsactie.

Dankzij de ergonomische afstandsbediening blinkt de unit uit in krappe ruimtes. De afstandsbediening zorgt voor een comfortabele en veilige bediening op een paar meter afstand van de machine.

Rioned Juli 2020 Capture Rebels 10 lr

Eenvoudig vervoeren

De RioFlex is voorzien van twee wielen en heeft een uitschuifbare handgreep voor gemakkelijk transport. Het gewicht van de totale machine is circa 35 kg. Bij het werken in krappe ruimtes of moeilijk bereikbare plaatsen, zoals flatgebouwen zonder lift, kunnen het motorpakket en de haspel van elkaar worden gescheiden en afzonderlijk worden gebruikt. Het is ook mogelijk om te werken met een aparte veer en het afneembare motorpakket.

IMG0092 lr

Het motorpakket en het haspel kunnen eenvoudig worden gescheiden door de HEX-link uit de aansluiting op het motorpakket los te koppelen, vervolgens op de vergrendelknop in het midden in te drukken en het motorpakket eenvoudig uit het haspel te tillen. De losse motor weegt 17 kg en de losse haspel 18 kg. Omdat de RioFlex op unieke wijze in twee componenten wordt gescheiden, is het transporteren en dragen van de machine een eenvoudige en veilige taak.

Verwisselbare haspels en accessoires

De RioFlex is verkrijgbaar in verschillende configuraties vanaf 15 meter 8 mm veer tot en met 20 meter 10 mm veer. Het afneembare motorpakket kunt u op verschillende haspels gebruiken. Hierdoor heeft u maar één motorpakket nodig en kunt u de machine toch een groot aantal buisdiameters gebruiken. De volgende lengtes en veer diameters zijn verkrijgbaar:

• 15 meter x 8 mm voor buisdiameters Ø 38 tot Ø 100 mm• 12 meter x 10 mm voor buisdiameters Ø 75 tot Ø 150mm• 20 meter x 10 mm voor buisdiameters Ø 75 tot Ø 150 mm

Naast de verwisselbare haspels zijn er voor de RioFlex een groot aantal accessoires verkrijgbaar. Ook zijn er kettingkoppen met hardmetalen nokken beschikbaar, waardoor zelfs de zwaarste reinigings-klussen geen enkel probleem zijn. Naast speciale accessoires voor gietijzeren en betonnen buizen zijn er ook accessoires speciaal voor het reinigen en ontstoppen van plastic buizen verkrijgbaar. De volgende accessoires zijn verkrijgbaar:

• Gladde kettingkoppen voor gebruik in PVC-buizen• Kettingkoppen met nokken voor gebruik in gietijzeren en betonnen buizen• Boorkoppen

RioFlex Mini

Naast de RioFlex introduceren we ook de RioFlex Mini. De RioFlex Mini is het ideale instap gereedschap voor het ontstoppen en reinigen van korte leidingen in keukens en badkamers. Verstoppingen in leidingen met een kleinere diameter (38-100 mm) worden in een oogwenk verwijderd met deze handige hogesnelheidsreiniger. Door het gebruiksgemak, de veiligheidsvoorzieningen en het lage gewicht is de RioFlex Mini in de korte periode sinds de lancering een onmisbaar hulpmiddel geworden voor installateurs, loodgieters en rioolreinigers.

Rioned Juli 2020 Capture Rebels 29 lr

De RioFlex Mini wordt geleverd met een reeks reinigingskoppen voor zowel als betonnen en metalen buizen. Deze accessoires kunnen rechtstreeks worden bevestigd aan de 5 meter lange 8 mm kabel. De unit wordt eenvoudig bediend door een accuboormachine, welke optioneel verkrijgbaar is. De beschermende behuizing rond de kabel is na gebruik eenvoudig schoon te maken met een doek. De complete set kan worden opgeborgen en vervoerd in een handige tas.

Accessoires

Wilt u meer weten over de RioFlex of de RioFlex Mini? Neem een ​​kijkje op onze website of neem contact op met ons op via [email protected]

  • Producten
Terug naar overzicht >