• Zakelijk

Rioned introduceert de eerste volledig elektrische inbouw hogedruk rioolreinigingsmachine ter wereld

DSC02104 LR

Tijdens de Ro-Ka-Tech beurs in Duitsland hebben wij onze nieuwe volledig elektrische inbouw hogedruk rioolreinigingsmachine gelanceerd. Aangekondigd als “de rioolreinigingsmachine van de toekomst”, is de eCityJet de eerste volledig elektrische rioolreinigingsmachine ter wereld voor rioleringen met een max. diameter van 350 mm.

Het nieuwe model beschikt over dezelfde functies als de conventionele CityJet, maar heeft geen emissie-uitstoot en voldoet daarmee aan alle huidige en toekomstige milieu-eisen en is ideaal voor aannemers die werkzaam zijn in zogeheten ‘’ultra-low-emission-zones’’.

Het model is het resultaat van meerdere jaren ontwikkeling. ‘’Een resultaat om trots op te zijn’’, vertelt Marc Soethout, verantwoordelijke voor nieuwe productontwikkeling bij Rioned.

“Het project was een grote uitdaging,” zo vertelt Marc. “Veel van de technische oplossingen die we creëerden, voldeden niet aan onze standaarden. Uiteraard hebben we de lat voor onszelf erg hoog gelegd. Door kritisch te blijven en geen concessies te doen, is het ons gelukt om dit innovatieve project te ontwikkelen. Een primeur waar ik erg trots op ben.”

IMG3095 LR

Een van de belangrijkste ontwerpeisen voor de eCityJet was om de prestaties van het dieselmodel te evenaren. De elektrische uitvoering produceert eenzelfde 200 bar / 60 lpm en is daarom ideaal voor het ontstoppen van rioleringen tot 350 mm.

Gewicht en formaat vormden een belangrijke afweging en de nieuwe machine is dan ook maar iets zwaarder dan het conventionele model. Afhankelijk van de gekozen accu-opstelling bedraagt het leeggewicht van de machine circa 600 kg. Het formaat is eveneens vergelijkbaar met die van de CityJet met dieselmotor, waardoor het geschikt is voor de meest gangbare middelgrote bedrijfsbussen.

Een van de grootste uitdagingen voor Marc en zijn collega-engineers was om de hoogst mogelijke prestaties uit het accupakket te halen. Met volledig opgeladen accu’s kunnen met de inbouwunit tot maar liefst 6 ontstoppingen uitgevoerd worden. De accu’s worden opgeladen met netspanning van een gewone wandcontactdoos, wat betekent dat ze gemakkelijk tijdens werkuren kunnen worden bijgeladen.

IMG2835 LR

De eCityJet is één van de drie nieuwe modellen van de populaire serie inbouwmachines. Tijdens de CV show vorige maand in Birmingham lanceerde Rioned de CityJet benzineuitvoering die voldoet aan de emissievoorschriften. Het bedrijf heeft onlangs ook de lancering bekend gemaakt van de City JET PTO (Power Take-Off) die gebruik maakt van het vermogen van de voertuigmotor voor de aandrijving van de pompen.

Jan Pieters, CEO van Rioned, vertelt dat een bedrijfsbrede filosofie van “voorbereid zijn op morgen” ervoor gezorgd heeft dat het bedrijf voorop loopt in de ontwikkelingen binnen de sector.

“De markt voor rioolreinigingsmachines is aan het veranderen,” legt Jan uit. “Er zijn onlangs weer nieuwe emissievoorschriften ingevoerd, en ook de eisen op het gebied van ergonomie en veiligheid worden steeds strenger. Dat is de reden waarom we vol passie en toewijding aan het werk zijn om onze productserie aan te laten sluiten bij deze veranderingen.”

“We zijn trots op de lancering van de eCityJet, wereldwijd de eerste volledig uitgeruste machine waarmee aannemers zorgeloos aan de slag kunnen in gebieden waar speciale milieumaatregelen van toepassing zijn, zoals ultra-low-emission-zones en stadscentra.”

Stuur voor meer informatie een e-mail naar [email protected] of vraag een offerte aan.

  • Zakelijk
Terug naar overzicht >