• Producten

Rioned lanceert de eControl Touch – The Next-generation Sewer Machine Management System

E Control PR Pic 1

Rioned is verheugd om de lancering van de nieuwe eControl Touch aan te kondigen: the next-generation in sewer machine management systems. In navolging van het succes van de eerste eControl, die in 2015 werd beloond met de prestigieuze Red Dot award voor innovatie, is de nieuwste versie uitgerust met een gebruiksvriendelijke interface en verschillende nieuwe en slimme toepassingen die gebruikers ongekende controle over en inzicht in de machine.

Next-level Sewer Machine Management

Al jaren lang is Rioned de innovator in de rioolreinigingsindustrie en loopt het bedrijf voorop bij het bedenken en toepassen van nieuwe technologieën. In die rol heeft Rioned een breed scala aan producten ontwikkeld die intussen de norm van de industrie bepalen.

Met de eControl Touch lanceert Rioned een platform dat klaar is voor de toekomst door gebruikers meer controle te bieden in het efficiënter laten draaien van hun machines met minder bedrijfsuren en onderhoudskosten tot gevolg.

Gebruiksgemak, functionaliteit en duurzaamheid waren de belangrijkste pijlers voor de eControl Touch. Hierdoor biedt de eControl Touch ongekende inzichten in diagnostiek en operationele informatie. In het design is rekening gehouden met toekomstige ontwikkelingen zoals connectiviteitsmogelijkheden. Daarnaast helpt de eControl Touch om het water- en brandstofverbruik, de uitstoot en het aantal bedrijfsuren te verminderen.

Nieuwe look en mogelijkheden

Eenmansbediening van machines wordt steeds meer de standaard in de industrie. De eControl Touch speelt hierop in door meer controle en veiligheid te bieden. De machine kan bijvoorbeeld makkelijk gestart worden met een RFID-tag of door middel van een unieke code.

Met een ergonomisch ontwerp, een groter 7”LCD touchscreen en een robuuste draaiknop, is de eControl Touch ontworpen voor gebruiksgemak en om volledige controle binnen handbereik te hebben.

Een belangrijk onderwerp bij de ontwikkeling van de eControl Touch was het toevoegen van meer real-time sensoren zodat gebruikers meer controle hebben op en inzicht hebben in waterdruk, waterverbruik, RPM’s, brandstof- en waterniveau’s. Dankzij de populaire RioMeter slangmeter teller die als standaarduitrusting wordt toegevoegd, hebben gebruikers nu direct inzicht in het precieze aantal afgewerkte meters.

De eControl Touch monitort de machine continu en geeft direct een waarschuwing in het geval van een defect. Maar dat is niet het enige: op het 7” LCD scherm worden ook mogelijke oplossingen om het probleem te verhelpen weergegeven. Dit zorgt voor verminderde onderhoudskosten en downtijd van machines.

Nieuwe RioMote afstandsbediening

De eControl Touch kan worden uitgebreid met de nieuwe Rioned RioMote afstandsbediening, uitgerust met een LED scherm dat actuele systeeminformatie toont zoals: RPM, waterdruk, brandstofniveau en waarschuwingen. De mogelijkheid om deze informatie op afstand inzichtelijk te hebben resulteert in een veiligere werkomgeving en een efficiënter gebruik van de machine.


E Control PR Pic 4

Ga voor meer informatie over de eControl Touch naar Rioned.nl of neem contact op met ons sales team op 013 - 547 91 00

  • Producten
Terug naar overzicht >