• Zakelijk

Rioned Stelt Mathew Owen aan als UK Managing Director

Mathew-Jan-July23

Rioned is verheugd de benoeming van Mathew Owen als Managing Director voor het Verenigd Koninkrijk te kunnen aankondigen. Mathew brengt meer dan 30 jaar ervaring in werktuigbouwkunde mee en zal toezicht houden op de Britse activiteiten van Rioned en zusterbedrijf Andy Guest Jetters.

Mathew komt bij Rioned vanuit de Stowen Group, een bedrijf dat hij in 2014 oprichtte om projectmanagementdiensten te leveren aan de olie-, gas- en offshore windsectoren. Eind 2021 werd het bedrijf verkocht aan een private equity firma en Mathew beschrijft de groei, ontwikkeling en uiteindelijke verkoop van het bedrijf als een van zijn meest trotse prestaties.

"Het was een ander niveau van toewijding en hard werken," zegt hij. "De verkoop van het bedrijf aan een private equity firma in 2021 was een belangrijke prestatie in mijn carrière."

Na zijn functie bij Stowen wilde Mathew graag iets anders proberen binnen de productie- en engineeringsector. Hij geeft toe dat de industrie voor afwateringsapparatuur heel anders is dan die voor olie en gas, maar hij vindt wel dat er een aantal overeenkomsten zijn: "Het is technische engineering, dus mensen in de technische engineering zijn over het algemeen hetzelfde type persoon en het is vrij gemakkelijk om contact te leggen en een band te krijgen met de mensen die in ons bedrijf werken."

"In maart begon ik met Jan (Rioned CEO) te praten," legt hij uit. "Ik was onder de indruk van wat er bij Rioned is bereikt en enthousiast over de kans om aan de slag te gaan. Ik heb begrepen dat we een zeer goede reputatie hebben bij onze klanten en ik kijk ernaar uit om hen te ontmoeten. Ik sta te popelen om te leren hoe we die reputatie kunnen verbeteren en behouden."

MO_placeholder

Mathew komt oorspronkelijk uit Norwich, is getrouwd en heeft twee kinderen die allebei op de middelbare school zitten. Hij is van huis uit werktuigbouwkundig ingenieur, maar heeft tijdens zijn carrière veel belang gehecht aan persoonlijke ontwikkeling. Zo heeft hij programma's voor projectmanagement en bedrijfsbeheer gevolgd en in 2007 een foundation degree behaald.

Na over de hele wereld in leidinggevende functies te hebben gewerkt, waaronder in de VS, Brazilië en het Midden-Oosten, heeft Mathew inzicht in het creëren van de juiste cultuur en ethos in een bedrijf en hoe dat enorm belangrijk kan zijn voor het succes ervan.

"Het is altijd mijn filosofie geweest dat iedereen die met ons bedrijf in contact komt een positieve ervaring moet hebben, of je nu binnenkomt als zakelijke klant of als postbode. Het begint met het managementteam dat de cultuur bepaalt en ervoor zorgt dat de medewerkers het gevoel hebben dat ze bijdragen aan de visie en waarden van het bedrijf. Ik vind het geweldig om het team te helpen groeien."

Jan Pieters, CEO van Rioned, voegt hieraan toe: "De mensen die bij Rioned werken zijn onze beste aanwinst- en we streven er altijd naar om de beste mensen aan te trekken en te behouden. In Mathew hebben we iemand gevonden met de ervaring en het inzicht waarvan wij denken dat hij dit geweldige bedrijf vooruit kan helpen. Welkom bij de Rioned familie, Mathew!"

  • Zakelijk
Terug naar overzicht >