• Zakelijk

Terugkijken op 2021

Pasted image 0 2

We sluiten ons 65 jarig jubileumjaar helaas anders af dan dat we ons hadden voorgesteld. De wereld lijkt weer op slot te gaan en boosterprikken zijn het gesprek van de dag. Ondanks de grote impact van het Coronavirus, zowel zakelijk als privé, kijken we tevreden terug op 2021. We hebben afgelopen jaar met veel energie en toewijding gewerkt om een duurzamere toekomst te creëren. In het laatste blog van dit jaar kijken we terug op de hoogtepunten van ons 2021!

Jubileumjaar

In 2021 vierden we ons 65 jarig bestaan. Voor dit jubileum hebben we een belangrijke stap richting een duurzame toekomst gezet. Onze productontwikkelaars zijn continu bezig met innovatie en dat laten we graag zien. Daarom organiseerden we in het eerste weekend van oktober voor de eerste keer de Rioned Innovatiedagen. We kijken terug op een succesvol weekend met veel bezoekers uit Nederland, België en Frankrijk. Er waren mooie productintroducties, waaronder de CompactCam, de vernieuwde UrbanCombi en het gloednieuwe eControl Touch besturingssysteem. Daarover lees je verderop in dit blog meer.

Gewaardeerde relaties gingen met ons de gesprekken aan en mochten we ons verblijden met de komst van o.a. onze oud-directeur/eigenaar Ad Smeulders, die zich in goede gezondheid op de hoogte liet stellen van de laatste ontwikkelingen op rioolreinigingsgebied!

“Het verleden moet je koesteren”, schreven we in het jubileumboek dat we tijdens de innovatiedagen onthulden. In dit jubileumboek kijken we met name terug op de afgelopen 20 jaar. Veel medewerkers komen daarbij aan het woord. Aan de hand van hun verhalen kleuren we alles in. Ze vertellen ook over Rioned in het hier en nu. En ze kijken vooruit. Wat gaat de toekomst ons brengen?

Wilt u ons jubileumboek graag lezen? Het boek is beschikbaar in het Nederlands en Engels en kan aangevraagd worden.

IMG 4314

Nieuwe collega’s

Daarnaast verwelkomden we een groot aantal nieuwe collega’s. Zo zijn Carmine, Bram, Nezjdeh, Ben, John en René gestart in de productie. Christopher, Sebastiaan en Kevin zijn in het magazijn begonnen en dankzij Koen en Serkan is de afdeling Marketing & Distribution weer compleet. Ook hebben we met de komst van David weer een vertegenwoordiger op de weg voor onze Belgische klanten. We zijn blij dat we ons team hebben kunnen uitbreiden en staan klaar om in 2022 weer veel mooie machines te mogen maken!

Innovatieve ontwikkelingen

CompactCam

Tijdens de Rioned Innovatiedagen introduceerde we verschillende nieuwe producten en mooie ontwikkelingen. Een van deze nieuwe producten is de CompactCam. Deze compacte inspectiecamera is de opvolger van de SaniCam, ideaal voor de inspectie van keuken- en badkamerleidingen. De 15 meter lange duwkabel is bijzonder flexibel en neemt haakse bochten met gemak. Het geïntegreerde 5” beeldscherm geeft de situatie in de buis haarscherp weer, onder alle omstandigheden. Video’s en stilstaande beelden worden opgeslagen op de Micro-SD kaart maar kunnen ook rechtstreeks naar een smartphone worden gestuurd.

Pasted image 0 3

UrbanCombi

Daarnaast introduceerden we de vernieuwde . Deze stoere combinatie-unit, speciaal ontworpen voor gebruik op plaatsen waar de toegang zeer beperkt is. Met een hoogte van minder dan 1.85 meter is de UrbanCombi bij uitstek geschikt voor werk in parkeergarages en smalle stadsstraten. De vierwielaandrijving maakt ‘m ook zeer geschikt voor gebruik op moeilijk begaanbaar terrein. Het vernieuwde ontwerp biedt nog meer opbergruimte om extra gereedschappen mee te nemen.

Pasted image 0 4

eControl Touch

Het hoogtepunt van afgelopen jaar was de introductie van de eControl Touch, het nieuwe besturingssysteem voor onze hogedruk- en rioolreinigingsmachines. In navolging van het succes van de eerste eControl, die in 2015 werd bekroond met de prestigieuze Red Dot award voor innovatie, is deze nieuwste versie voorzien van talloze slimme toepassingen die ongekende controle over en inzichten in het gebruik van de machine geven.

Pasted image 0 5

Een belangrijk onderwerp bij de ontwikkeling van de eControl Touch was het toevoegen van meer real-time sensoren zodat gebruikers meer controle hebben op en inzicht hebben in waterdruk, waterverbruik, RPM’s, brandstof- en waterniveau’s. De sensoren monitoren ook continu de motor en andere kritieke onderdelen. Waarschuwingen en foutmeldingen worden direct weergegeven op de eControl Touch. Maar dat is niet het enige: op het 7” LCD scherm worden ook mogelijke oplossingen om het probleem te verhelpen weergegeven. Dit zorgt voor verminderde onderhoudskosten en downtime van machines.

E Control Touch thumbnail

Momenteel is de eControl Touch alleen te bestellen op de CityJet met V1505-CR Turbo motor. In de loop van 2022 zal dit ook worden uitgerold voor andere machines.

Mooie machines en krachtige combi’s

Ook in 2021 hebben we onze klanten weer blij gemaakt met mooie machines en krachtige combi’s. Zo nam Riool Reinigings Service RRS hun 75ste CityJet in ontvangst, overhandigden we twee supercomplete FlexComs aan onze Deense distributeur JKL, ontving Sapphire Utility Solutions maar liefst 5 RioComs en leverden we een en een aan Male’ Water and Sewerage Company op de Malediven.

Pasted image 0

Daarnaast hadden we met Van der Velden een wereldprimeur te pakken. Tijdens onze Innovatiedagen introduceren de eerste én enige elektrische lange range bus met volledig elektrische hogedrukreinigingsmachine ter wereld. In een tijd waarin milieueisen steeds strenger worden en duurzaamheid hoog op de agenda staat, slaan Rioned en Van der Velden opnieuw de handen ineen en introduceren zij ’s werelds eerste elektrische lange range bus met elektrische hogedrukmachine. Van der Velden nam maar liefst drie bussen met daarin een eCityJet in ontvangst!

Pasted image 0 6

Ook sloegen we de handen ineen met Torio. Met Torio (Technisch Opleidingscentrum Rioleringsbeheer) hoopt Kornee van Terheijden het grote tekort aan goede monteurs op te lossen en het vak populairder te maken. Rioned steunt Kornee in zijn missie. “Rioned staat voor kwaliteit. Daarom vinden wij het belangrijk dat er voldoende, goed opgeleide rioolmonteurs zijn om de kwaliteit in de rioleringsbranche te kunnen blijven waarborgen. Wij steunen Torio in hun missie om het grote tekort aan goede monteurs op te lossen!”

Bezoeken aan distributeurs en Pollutec Lyon

Op de momenten dat de maatregelen het toelieten, hebben we gelijk onze spullen gepakt en bezoeken gebracht aan verschillende internationale beurzen en distributeurs. Zo gingen onze directeur Jan Pieters en onze nieuwe Export Manager Serkan op bezoek bij Rafnar in Polen. Ook bezochten we onze Italiaanse distributeur Vivax op Ecomondo 2021 in Rimini, de Rørcenterdagene in Denemarken met onze Deense distributeur JKL, Kommunalmesse in Oostenrijk met onze distributeur König & Landl en Transportmessa 2021 in Noorwegen met onze Noorse distributeur BN Miljø. In oktober waren we met een eigen stand aanwezig tijdens Pollutec 2021 in Lyon, Frankrijk. We hebben ervan genoten om iedereen weer in het echt te kunnen ontmoeten!

Pasted image 0 7

Toch verbonden blijven via online communicatie

Door de Corona crisis hebben we minder bezoek ontvangen dan normaal. Om toch met elkaar in contact te blijven, heeft online communicatie het afgelopen jaar een grote rol gespeeld. We waren actief op Facebook, LinkedIn, YouTube, Twitter en Instagram.

Samen met Capture Rebels en Inpetto Fotografisch hebben we dit jaar weer mooie content gemaakt. Zo hebben we naast verschillende nieuwe productvideo’s van de eControl Touch, en ook mooie productfoto’s gemaakt waardoor we onze website en nieuwe catalogus een frisse, nieuwe uitstraling hebben kunnen geven. Momenteel zijn we druk bezig met de catalogus voor 2022. Deze wordt in het voorjaar verwacht.

Pasted image 0 1

Vooruitkijken op 2022

Ondertussen kijken we al uit naar 2022. In dit jaar zullen we opnieuw verschillende nieuwe ontwikkelingen en innovaties lanceren. We kijken uit naar het nieuwe jaar en gaan dit graag samen met u en in goede gezondheid tegemoet.

Maar eerst gaan we genieten van de feestdagen. Onze productie is gesloten van maandag 27 tot en met vrijdag 31 december 2021. Tijdens deze periode is er een minimale bezetting op onze (after)sales afdeling. Op maandag 3 januari 2022 staan wij weer volledig voor u klaar.

Pasted image 0 8

We bedanken u voor het vertrouwen in onze organisatie en onze producten.

Wij wensen u fantastische feestdagen en een gezond en succesvol 2022!

Team Rioned

  • Zakelijk
Terug naar overzicht >