• Producten

Verleng de levensduur van uw Warthog spuitkop

WARTHOG in pipe

De spuitkop (voorheen Blizzard) is een van de bekendste en beste spuitkoppen in de industrie. Hij verwijdert vet en ijs, snijdt wortels en rekent af met alle soorten verstoppingen. De Warthog wordt hydraulisch geremd waardoor een erg krachtige straal ontstaat om te ontstoppen of te reinigen. Met de juiste toebehoren die de spuitkop in de buis centraliseren, is de Warthog geschikt voor verschillende buisdiameters.

Goed onderhoud verlengt de levensduur

We kunnen het niet vaak genoeg zeggen: regelmatig onderhoud aan uw gereedschap  draagt bij aan een langere levensduur van uw materialen. Dit geldt ook voor de Warthog spuitkop. Omdat we u graag willen helpen, hebben we de volgende onderhoudstips voor u!

Oliepeil controleren

Omdat de Warthog hydraulisch wordt geremd, is er olie aanwezig in de spuitkop. Om een optimale werking te kunnen garanderen, is het van belang dat het olieniveau regelmatig wordt gecontroleerd. Wanneer de spuitkop te snel roteert is het oliepeil waarschijnlijk te laag, of is er water bij de olie gekomen. U kunt het olieniveau eenvoudig zelf controleren. Volg hiervoor de volgende stappen:

Houd de spuitkop verticaal, met de voorkant van de spuitkop naar beneden gericht. Zie ook onderstaande afbeelding.

Draai de schroef open met een platte schroevendraaier. De olie staat niet onder druk in de spuitkop, dus u kunt de schroef er gewoon rustig uitdraaien.

Controleer het olieniveau. Wanneer het olieniveau net onder het schroefdraad staat is het voldoende.

Vul eventueel de olie bij door middel van de spuit. Druk de olie vanuit de spuit in het reservoir. Wanneer er olie naar buiten komt via het invoer gedeelte is het reservoir gevuld. Als de vloeistof die naar buiten komt vuil of waterig is, blijft u verse olie toevoegen totdat er schone vloeistof naar buiten komt. 

Sluit het oliereservoir door de schroef met sleufkop weer terug te plaatsen. Zorg dat u de schroef stevig aan draait zodat het oliereservoir niet kan gaan lekken.

Olie bijvullen1

Olie verversen

Naast het controleren van het oliepeil, is het van tijd tot tijd ook nodig om de olie volledig te verversen. Bijvoorbeeld wanneer de olie in het reservoir vervuild is geraakt, of na ongeveer 100 draaiuren. Dit kunt u eenvoudig zelf doen. Volg hiervoor de volgende stappen:

1. Houd de spuitkop verticaal, met de voorkant van de spuitkop naar beneden gericht. Zie ook onderstaande afbeelding.

2. Draai de schroef open met een platte schroevendraaier. De olie staat niet onder druk in de spuitkop, dus u kunt de schroef er gewoon rustig uitdraaien.

3. Giet alle oude olie uit de spuitkop en gooi dit weg.

4. Veeg alle onderdelen schoon.

5. Vul het reservoir met verse olie door middel van de spuit. Druk de olie vanuit de spuit in het reservoir. Wanneer er olie naar buiten komt via het invoer gedeelte is het reservoir gevuld.

6. Sluit het oliereservoir door de schroef met sleufkop weer terug te plaatsen. Zorg dat u de schroef stevig aan draait zodat het oliereservoir niet kan gaan lekken.

Customizable jets1

Draaiende delen reinigen

Om optimale resultaten te behalen, is het van belang dat de draaiende delen niet vast komen te zitten. Wanneer de spuitkop vuil is kan het gebeuren dat deze blokkeert en geen water meer doorlaat. Dit kunt u eenvoudig zelf oplossen. Volg hiervoor de volgende stappen:

1. Probeer eerst voorzichtig met de hand de spuitkop te draaien. Wanneer dit moeizaam gaat en ruw aanvoelt moet de spuitkop waarschijnlijk worden gerepareerd. De lagers of afdichtingen zijn dan waarschijnlijk versleten en moeten worden vervangen. Laat reparaties altijd uitvoeren door een erkend bedrijf!

Wanneer u de spuitkop wel zonder problemen kunt draaien, maar er nog steeds minder/geen water door de spuitkop komt, zit er waarschijnlijk een verstopping in een van de spuitgaten.

2. Ontkoppel de spuitkop van de hogedrukslang en controleer alle spuitgaten. Zelfs als er maar één spuitgat verstopt is, kan dit er voor zorgen dat de spuitkop niet meer roteert.

3. Verwijder de spuitgaten uit de spuitkop en maak deze schoon. Het heeft geen nut om vuil terug in het spuitgat te duwen. Hierdoor zal de verstopping op een later moment opnieuw problemen veroorzaken.

Wanneer alle spuitgaten zijn gereinigd plaatst u deze terug in de spuitkop. U kunt de spuitkop nu weer gebruiken.

Via onze serviceafdeling zijn onderhoudssets voor uw Warthog spuitkop verkrijgbaar. Deze onderhoudsset bevat onder andere olie en een spuit om de olie uit de spuitkop aan te vullen of volledig te vervangen.

Hopelijk helpen deze onderhoudstips u om de levensduur van uw Warthog spuitkop te verlengen en reparaties te voorkomen. Wanneer u toch hulp nodig heeft staat ons deskundige serviceteam voor u klaar, om u zo snel mogelijk weer op weg te helpen! Meer informatie over spuitkoppen en ons volledige assortiment kunt u bekijken op onze website

  • Producten
Terug naar overzicht >