• Producten

Vijf tips om uw hogedrukmachine te beschermen tegen vrieskou

Five Tips to Protect your Jetter in Freezing Conditions

Het wordt steeds kouder en vooral 's nachts duikt de temperatuur regelmatig naar het vriespunt. Strenge winterse omstandigheden kunnen uw pomp en andere belangrijke componenten van uw machine ernstig beschadigen. Door de machine te gebruiken terwijl er bevroren water in de leidingen zit, kunnen er bevroren druppels in de pomp terechtkomen. Dit zorgt vervolgens weer voor uitval van de machine en dure reparatiekosten. Dit kan eenvoudig voorkomen worden. Daarom hebben wij een paar eenvoudige stappen op een rijtje gezet.

1. GEBRUIK ANTIVRIES VLOEISTOF

Laat bij vorst dagelijks na gebruik antivries door het systeem circuleren. Alle Rioned hogedrukmachines zijn voorzien van antivriesventielen. De onderstaande video is een handig stappenplan voor het uitvoeren van het antivriesproces en is van toepassing op alle Rioned-machines. Veel andere merken op de markt zijn uitgerust met een antivriesventiel, hoewel we aanraden om de gebruikershandleiding te raadplegen voordat u met het proces begint.

2. GEBRUIK EEN VERWARMING OF VERWARMDE OPSLAG

Gebruik een nachtverwarming in uw auto met hogedrukmachine om de temperatuur 's nachts boven nul te houden. U kunt uw machine ook in een verwarmde garage stallen. Is dit niet mogelijk? Bedek uw hogedrukapparatuur dan in ieder geval met een deken wanneer u deze niet gebruikt.

3. PAS OP VOOR TUSSENTIJDSE BEVRIEZING

Bij extreem lage temperaturen kan het water in de leidingen bevriezen terwijl u van klus naar klus reist. Het is onwaarschijnlijk dat het water in de watertank zal bevriezen, maar water wat in de leidingen achterblijft, zal dat zeker doen. Een verwarming in uw auto helpt dit probleem te verminderen. In sommige gevallen wordt er voor gekozen de machine aan te laten, zodat het water tijdens het reizen circuleert om zo bevriezing te voorkomen. Dit is alleen aan te raden bij een korte reistijd!

4. HOUD UW BATTERIJ OPGELADEN

Zorg ervoor dat uw batterij volledig is opgeladen. Koude omstandigheden kunnen het vermogen van de elektrolytoplossing in de batterij verminderen, waardoor de batterij niet meer het volledige vermogen kan overdragen. Dit geldt met name voor oudere batterijen.

5. STILSTAND VOOR LANGERE TIJD

Als uw machine in de winter langer dan een paar dagen stilstaat, is het belangrijk ervoor te zorgen dat u de brandstof- en olietanks aftapt. Vul de brandstoffen weer aan als u de machine weer in gebruik neemt.

HET ANTIVRIES PROCES

In deze stap-voor-stap instructievideo ziet u het antivriesproces, gedemonstreerd op een FlexJet aanhanger. Echter, het proces is vergelijkbaar voor alle Rioned hogedrukmachines. Heeft u vragen? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. We helpen u graag!

Schermafbeelding 2022 09 20 084832

Het zal elke dag wat extra tijd kosten om alle nodige maatregelen te treffen en te voorkomen dat uw apparatuur bevriest. Maar op de lange termijn is het beter voor de machine én voorkomt het dure reparaties en stilstand.

  • Producten
Terug naar overzicht >