• Producten

Waterringpomp: een technisch hoogstandje

Waterringpomp doorsnede

Principe waterringpomp, Samson Pumps

Efficiëntie, kwaliteit en bedrijfszekerheid staan bij Rioned hoog in het vaandel. We zoeken voortdurend naar technieken om onze machines nog verder te verbeteren. De waterringpomp is zo’n technisch hoogstandje dat perfect past in onze filosofie.

Waterringpomp

In een waterringpomp wordt door een rotor met vaste schoepen (1 )tegen de buitenmantel (3)van de pomp een ring van water (2) gevormd. Die waterring vormt zich door de centrifugaalkracht. Tussen de rotorschoepen en de waterring ontstaan cellen. Doordat de rotor uit het midden van het pomphuis staat, veranderen die cellen steeds van grootte. Dit werkt als een systeem dat bruikbaar is als compressor of als vacuümpomp. 

De eenvoudige constructie van deze pomp zorgt voor een uiterst bedrijfszekere werking. Er zijn geen kleppen of andere bewegende onderdelen. Daardoor is er bijna geen slijtage en is het geluidsniveau laag. De rotor is het enige ronddraaiende deel en die werkt contactvrij. Met waterringpompen kun je grote hoeveelheden vloeistoffen verpompen zonder gevolgen voor capaciteit of mechanische betrouwbaarheid. Een lange levensduur en hoge bedrijfszekerheid zijn gegarandeerd. Ook onder de zwaarste bedrijfsomstandigheden.

Duurzaam en besparend

Waterringpompen werken zonder oliesmering. Ze hebben daardoor niet de vervuilende uitstoot van olienevel die oliegesmeerde pompen wel hebben. Dat is positief voor het milieu. Als milieuvriendelijk werken een eis is, dan is de waterringpomp dus een goed alternatief. Doordat er geen olieverbruik is, zijn ook die kosten er niet. Daarnaast vergt deze pomp minder onderhoud dan een oliegesmeerde pomp. Door het grote zuigvolume kun je sneller werken en bespaar je ook nog eens tijd. Al met al een investering waarbij duurzaamheid en besparingen op de exploitatiekosten hand in hand gaan.

Rioned levert de waterringpomp als alternatief voor oliegesmeerde pompen. Behalve de al genoemde voordelen, heeft de aangeboden waterringpomp ook nog eens 50% meer zuigvolume en is de bediening eenvoudig.

Toepassing

De waterringpomp is veelzijdig inzetbaar. Onder andere om rioolslib of vet op te zuigen. Rioned heeft deze pomp bijvoorbeeld toegepast in een FlexCom en in een speciaal gebouwde zuig- en pers-unit voor Drain Solutions.

Voor de levering van waterringpompen werken wij samen met het Deense bedrijf Samson Pumps. Samson maakt al sinds 1965 dit soort pompen en heeft een grote kennis van zaken.

Wil je meer weten over de waterringpomp en alle toepassingsmogelijkheden, neem dan contact met ons op

Waterringpomp in de flexcom
  • Producten
Terug naar overzicht >