• Onze collega's vertellen

Welkom Benoit!

Benoit in bus

Is het jou ook opgevallen? Regelmatig starten er nieuwe medewerkers bij Rioned. Zelfs in deze uitdagende tijd versterken we ons team. In deze rubriek gaan we met onze collega’s in gesprek. Zo geven we Rioned een gezicht. Deze keer maken we kennis met Benoit.

Naam: Benoit Beriot

Functie: Servicemonteur Buitendienst België

Leeftijd: 51

Hoi Benoit, wat is jouw functie bij Rioned? En wat houdt dat precies in?

Ik ben buitendienst servicemonteur bij Rioned. Ik ga me vooral richten op de klanten in het Franstalige gedeelte van België. Eerst was Otto de enige servicemonteur in België, maar nu gaan we een verdeling maken en zullen we samen de machines van onze Belgische klanten onderhouden en repareren. Op dit moment zit ik nog in mijn inwerktraject en ben ik veel samen met Otto onderweg. Als ik straks zelfstandig de weg op ga, maak ik mijn eigen planning. Eerst spreek ik klanten via de telefoon, om een reparatie of onderhoud in te plannen. De acute dingen krijgen dan natuurlijk voorrang. Vervolgens ga ik alle klanten langs die op die dag gepland staan. Ondertussen moet ik er ook voor zorgen dat de voorraad in mijn bus steeds op orde is, zodat ik de klanten altijd goed kan helpen. Genoeg te doen dus!

Kende je Rioned al voordat je op deze functie solliciteerde?

Voordat ik hier solliciteerde kende ik Rioned nog niet. Via mijn broer ben ik bij jullie terecht gekomen. Hij heeft een eigen rioolreinigingsbedrijf en had onlangs drie machines bij Rioned aangeschaft.

Wat voor werk heb je gedaan voordat je bij Rioned begon?

Voordat ik bij Rioned begon, zat ik in de technische dienst bij een bedrijf dat hoogwerkers maakt en verkoopt. Onderhoud, reparaties, planning maken, het was een echt familiebedrijf, dus daarom moest ik van alles een beetje kunnen. Hier heb ik geleerd om gestructureerd en nauwkeurig te werken. Omdat mensen op grote hoogte werken, kunnen er dodelijke ongelukken gebeuren wanneer de hoogwerker niet goed functioneert. Daarom is het super belangrijk dat de werkzaamheden op een juiste manier worden verricht. Dat is bij de machines Rioned natuurlijk niet anders.

Je zit nu sinds september bij Rioned, en voel je je al een beetje thuis?

Ja zeker, ik raak steeds meer gewend. In het begin was het natuurlijk allemaal nieuw, maar ik voelde me al meteen op mijn plek. Ik heb prettige collega’s, die echt hun best doen om me zo snel mogelijk wegwijs te maken binnen het bedrijf. Ik ben nu vooral met Otto op pad en dat gaat al heel goed!

Je bent natuurlijk midden in de Corona crisis begonnen. Hoe heb je dit ervaren?

Ondanks de Corona crisis ben ik goed ontvangen bij Rioned. Wat het soms lastig maakte is dat er nu natuurlijk veel mensen thuis werken. Hierdoor kreeg ik sommige vragen niet direct beantwoord. Het is toch anders wanneer je iemand rechtstreeks iets kan vragen, in plaats van per mail of telefoon. Verder heb ik persoonlijk niet veel last van de maatregelen, maar wat ik wel lastig vind is dat de regels in België anders zijn dan in Nederland. Zeker nu ik nog vaker in Tilburg ben, moet ik goed opletten dat ik me in beide landen aan de regels houd.

Benoit achter stuur

Hoe zou je Rioned omschrijven?

Rioned voelt eigenlijk als een familiebedrijf, net als bij mijn vorige werk. Een hangt een rustige en gezellige sfeer. Het werk is belangrijk, maar er is ook ruimte voor een praatje met collega’s en een bak koffie. Dat vind ik prettig, want als er een constante druk op je ligt en je maar door moet blijven gaan, dan ga je fouten maken. En dat kan natuurlijk niet. Kwaliteit van de producten en de kwaliteit van je eigen werk vind ik erg belangrijk.

Wat wil je uiteindelijk graag bereiken bij Rioned?

Ik ga straks vooral in het Franstalige gedeelte van België aan de slag. Ik hoop dat ik veel klanten kan ontmoeten en ze goed kan helpen. Ik vind het leuk om nieuwe mensen te ontmoeten en het is mooi als daar een goede band met de klant uit ontstaat. Ik vind het belangrijk dat de klanten tevreden zijn over mij en het werk wat ik doe. Ik ga er alles aan doen om dat voor elkaar te krijgen!

En wat doe je graag in je vrije tijd?

Normaal gesproken speel ik graag badminton. Wat ik zo leuk vind aan deze sport, is dat je veel andere mensen ontmoet. Het is voor mij echt een uitlaatklep. Helaas is het door Corona nu even niet mogelijk om te badmintonnen, maar dat komt hopelijk snel weer! Verder ben ik getrouwd, mijn vrouw werkt in sociale dienst en ik heb twee dochters, één zoon én een hond. De twee oudsten wonen inmiddels op zichzelf. Regelmatig vragen ze mij om te helpen bij klusjes in en om het huis. Dit vind ik zelf ook erg leuk om te doen, dus dat doe ik dan met alle liefde. Uiteindelijk hoop ik ook om ooit nog opa te mogen worden, dat lijkt me ontzettend mooi!

Bedankt voor jouw mooie verhaal Benoit en veel succes in je nieuwe functie als servicemonteur!

  • Onze collega's vertellen
Terug naar overzicht >