• Onze collega's vertellen

Welkom Tom!

Tom For blog

Is het jou ook opgevallen? Regelmatig starten er nieuwe medewerkers bij Rioned. We groeien en versterken ons team voortdurend. In deze rubriek gaan we met onze nieuwe collega’s in gesprek. Zo geven we Rioned een gezicht. Deze keer maken we kennis met Tom.

Naam: Tom van Nispen

Functie: Productie Engineer

Leeftijd: 25 jaar

Hoi Tom, wat is jouw functie bij Rioned? En wat houdt dat precies in?

“Als Productie Engineer ondersteun ik de engineering afdeling. Ik maak onder andere exploded views en montagehandleidingen van de producten, daarnaast stel ik stuklijsten op welke vervolgens gebruikt worden in het magazijn om alle benodigde onderdelen te verzamelen. Ook verzorg ik keuringen voor de voertuigen. Ik zorg ervoor dat alle benodigde documenten aanwezig zijn en kloppen, zodat de voertuigen snel en zonder problemen gekeurd kunnen worden. Wanneer dit niet goed loopt ontstaat er vertraging en kan de klant niet met zijn nieuwe voertuig de weg op. Het is dus belangrijk dat dit secuur gebeurt. Hiervoor werk ik veel samen met de productie en inkoop afdelingen. “

Kende je Rioned al voordat je op deze functie solliciteerde? 

“Voordat ik bij Rioned solliciteerde kende ik het bedrijf nog niet. Via een detacheringsbureau ben ik bij Rioned terecht gekomen. Ik wilde graag een baan waar ik te maken had met techniek en iets met wielen, bijvoorbeeld auto’s of aanhangers. Dit heb ik bij Rioned gevonden.”

Wat heb je gedaan voordat je bij Rioned begon? 

“Hiervoor werkte ik bij Verdegro in Etten Leur. Zij maken veiligheidsoplossingen voor op de weg. Denk hierbij aan bijvoorbeeld veilige oplossingen voor auto’s van Rijkswaterstaat, maar ook mobiele matrixborden en lichtmasten. Hier deed ik alles wat met engineering te maken had. Zo was ik test-engineer, werkvoorbereider, R&D engineer, eigenlijk alles met wat met 3D-tekeningen en testen te maken had kwam bij mij terecht. Wat leuk was is dat ik daar veel auto’s kapot heb mogen rijden om de producten te testen.”

Je zit nu sinds juni bij Rioned, en voel je je al een beetje thuis? 

“Ik voel me zeker thuis. Ik heb aardige collega’s die me goed op weg hebben geholpen. Iedereen neemt de tijd om je te helpen en om je dingen te leren als je het nog niet weet. Niet alleen op mijn eigen afdeling, maar ook op andere afdelingen binnen het bedrijf. Dat vind ik erg waardevol. Niet bij alle bedrijven wordt hier zoveel aandacht aan besteed.”

Hoe zou je Rioned omschrijven?

“Een open en eerlijke organisatie. Alles is hier goed georganiseerd en Rioned is goed voor het personeel. Ook produceren we hier eerlijke en degelijke producten.”

Wat wil je uiteindelijk graag bereiken bij Rioned?

“Ik ben nooit echt een carrièretijger geweest, maar ik wil vooral goed zijn in hetgeen wat ik doe. Ik wil graag dat alle voertuigen vlekkeloos door de keuringen komen en dat de exploded views die ik maak bruikbaar zijn op de werkplaats. Ik vind het belangrijk dat ik van toegevoegde waarde ben binnen Rioned en dat mijn werk bruikbaar is voor mijn collega’s.”

En wat doe je in je vrije tijd?

“Dan doe ik graag dingen met mijn gezin. Zo ga ik bijvoorbeeld vaak naar de Efteling met mijn vrouw en twee zoons, een van 5 jaar en een van 6 maanden.

Tom

Daarnaast klus ik graag in en om het huis. Vroeger had ik een oude BMW die ik zelf helemaal heb opgeknapt en een tijd geleden heb verkocht. Helaas gaat in het sleutelen aan oude auto’s veel tijd in zitten. Daarom komt er in de toekomst waarschijnlijk een oude brommer om op te knappen. Deze kan je wat makkelijker in de schuur laten staan als je er even geen tijd voor hebt. Ook vind ik het leuk om te mountainboarden. Dit is een soort snowboarden, alleen dan zonder sneeuw en met een board op wieltjes. Genoeg te doen dus!”

Bedankt voor jouw mooie verhaal Tom en veel succes in je nieuwe functie als productie engineer!

  • Onze collega's vertellen
Terug naar overzicht >