Vloc3 cam rx 1 20181122 lr 1

RioTrack Pro

Artikelnummer: 16052600000

De RioTrack is een aantrekkelijk geprijsd en makkelijk te gebruiken detectieapparaat voor het opsporen van zenders aan het uiteinde van een hogedrukslang of aan de kop van een rioolcamera. Ook kunnen er stroomvoerende kabels mee opgespoord worden. De RioTrack pro versie heeft een groot grafisch display met pijlen die je direct in de juiste richting wijzen. Hierdoor is de RioTrack Pro intuïtief en makkelijk in gebruik.

Frequenties 512Hz, 640Hz, 33kHz en stroom
Ontvangstsoort Piek of sonde wordt automatisch door het apparaat gekozen
Bereik zenderset Tot 5 meter diepte, afhankelijk van plaatselijke omstandigheden
Ingebouwde zender Tot 3,5 meter diepte
Temperatuur min 20 °C tot 50°C
Waterdichtheid IP53 en Nema 4
Afmetingen (lxbxh) 670 x 320 x 125 mm
Gewicht 2,5 kg inclusief batterijen
Goedkeuring Goedkeuring conform Europese richtlijn
Inspection Detection NL 2024 Inspection Detection NL 2024 (PDF, 4,037 MB)

IC - RioTrack 3

Opsporen van zenders en kabels

De RioTrack Pro is een detectieapparaat voor het opsporen van minizenders die aan het uiteinde van een hogedrukslang of in een (riolerings)camerakop gemonteerd zijn. Op deze manier kan exact bepaald worden waar de hogedrukslang of camerakop zich in een betonnen- of PVC rioleringsbuis bevindt. De detectoren zijn ook geschikt voor het opsporen van stroomkabels en radiokabels waarmee problemen bij graafwerkzaamheden voorkomen worden. Elk type zender met 512 Hz, 640 Hz of 33 kHz frequentie wordt opgespoord. De verschillende frequenties zijn eenvoudig in te stellen op het apparaat.

IC - RioTrack 2

Dieptemeting en kompasfunctie

Naast de weergave van de signaalsterkte wordt ook de diepte, waarop de kabel of zender zich bevindt, weergegeven. De RioTrack Pro heeft een 11 cm groot TFT LCD kleurenscherm waarop diepte (indicatief) continue afgelezen wordt. Omdat de Riotrack Pro over 6 antennes beschikt wordt de gebruiker direct, zonder omwegen naar de sonde geleid. Een duidelijk pijl geeft de looprichting aan, opsporen van zenders was nog nooit zo eenvoudig. Een eventueel spooksignaal wordt door middel van een blauw gekleurd symbool aangegeven. Via een keuzemenu worden andere frequenties, achtergrondverlichting en het geluidsniveau van het opsporingssignaal ingesteld.

IC - RioTrack 1

Accupack

Door gebruik van duurzame en slagvaste kunststoffen is de RioTrack Pro erg stootvast en met ongeveer 2,5 kg licht van gewicht. Daarnaast is de RioTrack Pro standaard uitgerust met een batterijhouder en 6 alkaline AA-batterijen voor maar liefst 8 uur werktijd. Optioneel is een oplaadbaar accupack en stroomadapter verkrijgbaar. Op het scherm is een batterij indicator aanwezig. De detector wordt geleverd met batterijen.