Rioned 2938 lr 1

Zuigventuri zuigslang

Artikelnummer: 27005075003

Met een losse zuigventuri voor hogedrukmachines kunt u ondergelopen kelders in een mum van tijd leeg zuigen zonder gebruik te maken van een zuigpomp. Sluit de hogedrukslang aan op dit accessoire en u kunt direct aan de slag met behulp van de venturi-werking.

De 3/8'' variant heeft een lengte van 7,5 m en 1/2'' heeft een lengte van 7,15 m.

Kies variant

€ 237,00 Exclusief 21% btw

Wat is een zuigslang met zuigventuri?

Een zuigventuri zuigslang is een ingenieus apparaat dat gebruikmaakt van het Venturi-effect. Door dit effect zuigt hij lucht, stof of vloeistoffen op. Het werkt op basis van een eenvoudig, maar effectief principe.

Op de zuigventuri sluit je een hogedrukslang van een hogedrukmachine aan. De machine duwt water door de hogedrukslang dat door de conische trechtervormige opening eruit komt. Wanneer er water door de vernauwing gaat, neemt de snelheid toe en de druk af. Hierdoor ontstaat een lagedrukgebied binnen de behuizing.

Het verschil in druk tussen dit lagedrukgebied en de omgevingsdruk zorgt voor een krachtige zuigkracht. Vervolgens wordt de vloeistof via de zuigslang afgevoerd. Een zuigventuri met zuigslang heeft als voordeel dat het geen bewegende delen heeft. Hierdoor kan er ook niets kapot gaan. Het is dus een enorm betrouwbaar en onderhoudsvrij hulpmiddel.

De veelzijdigheid van het zuigventuri-systeem maakt het geschikt voor diverse toepassingen. In industriële omgevingen wordt het gebruikt in afzuigsystemen om stof en afvalstoffen te verwijderen. Ook wordt het ingezet in stofafscheiders om schadelijke deeltjes uit de lucht te filteren.

Daarnaast wordt het gebruikt in waterinjectie voor luchtvervuilingscontrole, waarbij het helpt schadelijke emissies te verminderen. In ons geval wordt het voornamelijk gebruikt om oppervlakte water en water in ondergelopen kelders op te zuigen.

Het zuigventuri-apparaat heeft ook toepassingen in de medische sector, zoals bij beademingsapparatuur, waar het nauwkeurig lucht kan aanzuigen om de juiste zuurstoftoevoer te garanderen. De zuigventuri is handig voor verschillende industrieën en taken. Het zorgt voor goede afzuiging en verplaatsing van materialen, met weinig onderhoud.

Het zuigventuri is ook populair in de landbouwsector, waar het wordt gebruikt voor het verplaatsen van zaden, granen en andere materialen. Daarnaast wordt het ook ingezet in de chemische industrie voor het mengen van vloeistoffen en gassen. Door de eenvoudige werking en het minimale onderhoud is het een veelzijdig en betrouwbaar hulpmiddel voor verschillende toepassingen. Het zuigventuri is handig voor verschillende industrieën. Het wordt gebruikt voor lucht reinigen, materialen verplaatsen en zuurstoftoevoer reguleren. Het is een efficiënte oplossing.

Benieuwd naar hoe een zuigventuri eruit ziet? Bekijk dan de video hieronder.