Voor elke klus een geschikte ontstoppingsveer

Een rioolveer is een essentieel hulpmiddel voor het oplossen van verstoppingen in de afvoerleidingen. Het is een flexibele kabel met een schroefvormige punt aan het uiteinde. Daarmee wordt de veer door de verstopte leiding wordt geleid. Door te draaien en duwen, kan de verstopping uit de leiding worden verwijderd.

Een ontstoppingsveer werkt vaak in combinatie met een verenmachine. Door een veer met een kop snel door een buis te laten bewegen, verdwijnen verstoppingen snel. Rioned levert een compleet programma aan veren voor elk type machine: van een 6 mm veer voor de HandMatic tot een 22 mm segmentveer voor het zware werk. Vanaf 10 mm worden onze veren geleverd met standaard boorkop of met een handig koppelingssysteem voor het monteren van toebehoren.

Square - Spring 2

Unieke en hoogwaardige ontstoppingsveren van Rioned

Bent u op zoek naar een kwalitatieve en duurzame rioolveer? Onze rioolveren zijn gemaakt van hoogwaardig staal. Dit zorgt voor maximale flexibiliteit en duurzaamheid. Ons brede assortiment aan rioolveren en toebehoren. Rioned is een gerenommeerde fabrikant van rioolreinigingsapparatuur en biedt een breed scala aan hoogwaardige ontstoppingsveren en toebehoren aan.

De veren voor onze verenmachines zijn voorzien van onze kenmerkende RioCorn kern: een met blauw kunststof omwikkelde stalen kern. Dankzij deze kern hebben onze ontstoppingsveren meet reinigingskracht, een langere levensduur, extra stabiliteit en maximale flexibiliteit. Deze veren zijn geschikt voor al onze trommelmachines

Beschik je over een koffermachine met segmentveren zoals onze Victor? Deze maken gebruik van open gewikkelde segmentveren in een lengte van 2 of 4 meter. 

Wist je dat onze veren gedraaid worden in onze fabriek in Tilburg? Onze verendraaier daar is onlangs volledig vernieuwd. De machine draait het staal om de geweven stalen RioCore kern tot een veer van maximaal 20 meter. Door recente vernieuwing is dit proces volledig geoptimaliseerd en hoeft de operator niet meer naast machine zelf te staan, maar kan hij op veilige afstand de machine bedienen. 

Suitcase machines fullwidth

Inzetbereik van onze verenmachines

Ieder van onze verenmachine is het meest geschikt voor zijn eigen grootte riolering en afvoerbuizen. Bekijk hieronder welke machine voor welke diameter het meest geschikt is.

Handgereedschappen
Minimale Maximale
Type D32 mm50 mm
HandMatic
32 mm
75 mm

Onze handgereedschappen zijn makkelijk in gebruik, handmatig te bediening en hebben een licht gewicht. Hierdoor zijn ze handzaam en voor iedereen makkelijk te gebruiken. Deze tools zijn ideaal om toiletten, urinoirs en kleine afvoeren te ontstopper en is een populaire keus onze aannemers en loodgieters.


Trommelmachines
Minimale
Maximale
FlexMatic+
32 mm
75 mm
AllRound+
40 mm
125 mm
Master
70mm
250 mm

De trommelmachines van Rioned kennen een inzetbereik in buizen met een diameter van 32 mm tot wel 250 mm. Ondanks het compacte formaat, beschikken deze elektrische ontstopper met elektromotor over voldoende kracht om leidingen en afvoeren te ontstoppen. Omdat ze zo compact zijn, zijn ze makkelijk te vervoeren en voor vrijwel iedereen makkelijk te gebruiken. Het is dan ook niet voor niets dat onze trommelmachines onze meest gebruikte elektrische afvoerontstoppers zijn.


Segmentmachines
Minimale
Maximale
Victor
32 mm
160 mm

Onze koffermachine met segmentveer, de Victor, reinigt afvoeren en buizen tot een diameter van 160 mm. Omdat de victor werkt met segmentveren, hoef je nooit tientallen meters aan ontstoppingsveren mee te nemen. In plaats daarvan verleng je de veer steeds met 2 of 4 meter. De Victor wordt het meest gebruikt om grotere rioleringen en afvoeren in huizen, appartementen en appartementencomplexen te ontstoppen en te onderhouden.

Hand tools fullwidth

Welke kop is het beste voor welke klus?

Er zijn twee type veren: veren met een vaste boorkop en veren met een vierkante koppeling. Rioolveren met een vaste boorkop zijn al voorzien van een boorkop waarmee verstoppingen kunnen worden verholpen. Op een ontstoppingsveer met een vierkante koppeling kan een bepaalde kop gezet worden. Verschillende type verstoppingen vragen namelijk om verschillende type opzetstukken. Bekijk hieronder welke kop het beste welke verstopping verhelpt. 

Zeep en haar
Kleding
Wortels
Reiniging
Urine-aanslag en kalk
Boorkoppen
Voor lichte ontstoppingen in bochtige leidingen
++
+
++
Rechte boren
Voor onderzoek om het juiste toebehoren vast te stellen
+
++
Trechterboren
Voor lange bochtige leidingen
++
Snijmessen
Voor het uitfrezen van grotere leidingen
++
++
+
++
Bladboren
Voor het uitfrezen van ver dichtgegroeide leidingen
++
+
++
++
Terughaalhaken
Voor het verwijderen van obstakels zoals textiel
++
Spitskoppen
Voor leidingen aangeslagen met kalk of urinesteen
++
+
++
++
Kettingslagkop
Voor het schoonmaken van stalen en gietijzeren leidingen
+
++
+
Zaagbladboor
Te gebruiken voor boomwortels
++
Freestulp
Ideaal voor het verwijderen van hard vet, kalk, urinesteen en roest
++
+
++
Reparatie- en snelkoppelingen
Voor het aan elkaar koppelen van veren of het repareren van gebroken veren

+ = Mogelijk oplossing

++ = Beste oplossing